Min lokala hjälte

Idrottsborgarrådets svar på konstgräskravet i Tallkrogen

Tallkrogens bollplan ska användas som grusplan för fotboll i år. Vad som händer nästa år är oklart.
Tallkrogens bollplan ska användas som grusplan för fotboll i år. Vad som händer nästa år är oklart.
Idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) vill inte lova konstgräs på Tallkrogens bollplan.
Idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) vill inte lova konstgräs på Tallkrogens bollplan.
5000 fotbollsspelare kräver konstgräs på Tallkrogens bollplan. Men idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) bill inte lova något. Ytan kan komma att användas för andra idrotter.

Som Lokaltidningen Mitt i har berättat tidigare har Tallkrogens IF, Hammarby IF FF, Enskede IK, Bagarmossen Kärrtorp BK och Sköndals IK – Söderortsklubbar med totalt 5000 spelare – skrivit till Stockholm stad och krävt att Tallkrogens bollplan görs om till konstgräs.

Nu får de svar av idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S). Hon utesluter inte att en idrottshall byggs på bollplanen.

– Jag vill inte låsa fast mig vid något alternativ. Nu när det är klart att det inte blir bandyhall blir vi uppvaktade av flera olika idrotter. Det är viktigt att vi gör en ordentlig analys, säger idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S).

Cykelförbundet hoppas på en velodrom, någon annan på en hall med plats för innebandy, handboll och basket och en tredje på en utomhusbana för bmx.

– Vi behöver alla typer av idrottsplatser i den här staden och det blir inte svårt att göra något av den här ytan, säger Emilia Bjuggren.

Tallkrogens IF har haft Tallkrogens bollplan som hemmaplan sedan 1935. Påverkar sådant stadens beslut?

– Det är klart att man tar in sådana aspekter i planering och fundering. Men jag vill som sagt inte låsa mig vid något alternativ nu.

Det har också förts fram önskemål om att bygga bostäder på fotbollsplanen.

– Det är ju väldigt nära vägen för bostäder, jag tror att det är bättre att använda planen som idrottsyta. Skulle det bli bostäder är det ju under förutsättning att idrotten kompenseras med yta någon annanstans, säger Emilia Bjuggren.

Efter flera år som depå och uppställningsplats för olika byggen kommer planen i år att snyggas till och åter bli en grusplan för fotboll. Men vad som händer nästa år är alltså oklart. Fotbollsklubbarna är kritiska till att kommunen dröjer med beslutet.

– Om man är otydlig i informationen blir det automatiskt huggsexa. Kommunen måste vara tydlig här. Jag tycker att man borde bestämma en gång för alla att det ska vara en bollplan, har Tallkrogens IF:s ordförande Jan Kårström sagt tidigare.