Idrottselever får resa till Spanien och Polen

UPBR-gymnasiet
Eleverna från idrottsprofil kommer att få delta i undervisningen i de skolor de besöker.
Upplands-Bro gymnasiet ingår i ett EU-finansierat projekt som handlar om hur idrotten kan vara ett sätt att öka välmåendet och förbättra skolresultaten. Några av eleverna på skolans idrottsprofil får åka till skolor i Tyskland, Spanien och Polen.

Många av eleverna på Upplands-Bro gymnasiets idrottsprofil var med och spelade SM-final i futsal i våras. Nu väntar nya äventyr för dem.

– Ja, ungefär 20 elever kommer få möjlighet att åka iväg under de två åren som projektet pågår, säger Stefan Lindberg, förstelärare i Intarnationalisering på Upplands-Bro gymnasiet och huvudansvarig för projektet från skolans sida.

Första möte nästa vecka

Första steget i projektet, som heter ”Inclusion through a healthy mind and body”, är ett planeringsmöte med bara lärare från de fyra skolorna. Det hålls på Upplands-Bro gymnasiet i nästa vecka, 14–16 november.

UPBR-gymnasiet

Så här ser loggan ut för projektet. Pengar beviljades från EU via Erasmus i somras.

– Då ska vi sätta planerna för våren 2018 då vi har två träffar då även elever är med, en i Spanien och en i Polen. Nästa höst blir det en ny lärarträff där vi planerar två träffar med elever för våren 2019, en i Tyskland och till sist hos oss i Upplands-Bro, säger Stefan Lindberg.

Välmående och integration

Det kommer att handla om idrott och hur den kan bidra till välmående, men också en hel del om idrottens förmåga att vara inkluderande och om integrationseffekter, berättar Stefan Lindberg.