Min lokala hjälte

IFK Stocksund storsatsar – värvar klubbchef från Djurgården

fotboll
Kristian Kinnunen, med gedigen fotbollsbakgrund, blir ny klubbchef i IFK Stocksund.
IFK Stocksund gör sin hittills största satsning och anställer en klubbchef på heltid. Det är Kristian Kinnunen, närmast från jobbet som sportchef för Djurgården i Damallsvenskan, som kliver in i rollen.

Kristian Kinnunen har en lång fotbollsbakgrund som före detta elitspelare och även tränare på elitnivå i olika klubbar, samt nu senast som sportchef i Djurgården. Till Djurgårdens damer kom han år 2013 med ett i stort sett blankt papper.

– Jag gillar att bygga från grunden, säger Kristian Kinnunen som varit väldigt framgångsrik i Djurgården där han både har byggt upp organisationen runt laget och skapat sportslig kvalitet som tagit laget från Elitettan till ett etablerat lag i Damallsvenskan.

Nu ser Kristian Kinnunen fram emot en ny utmaning.

– Jag har fått ett riktigt bra intryck av IFK Stocksund som verkar vara en klubb med ambition, engagemang och stora framtidsvisioner, säger han.

Anders Rylander, ordförande i IFK Stocksund, ser framtiden an med tillförsikt.

– Vi har vuxit snabbt under de senaste åren och behöver bygga en starkare grundorganisation. Därför är det mycket glädjande att vi lyckats knyta till oss Kristian, säger han.