Min lokala hjälte

Täby HC dominerade Stockholms lag i TV-pucken

tv-pucken
Sju spelare från Täby HC togs ut i Stockholm Nord i somras. Endast en av dem är kvar i klubben slutspelet i TV-pucken avgörs i nästa vecka.
När Stockholm Nords trupp till TV-pucken presenterades i somras hade Täby HC fler spelare med än någon annan klubb. Men när slutspelet avgörs i Skåne i nästa vecka är bara en av de sju uttagna kvar i klubben.

– Vi har goda chanser. Om alla spelar som de ska så har vi bra möjligheter att gå riktigt långt, säger Jörgen Hägg, tränare i Stockholm Nord.

Till vardags är han junioransvarig i AIK Hockey, dit tre av IFK Täby HC:s TV-pucklirare (målvakten Hugo Alnefelt, backen Viktor Larsson och forwarden Isak Sahlqvist) har flyttat.

Ytterligare tre Täbyspelare har alltså bytt klubbadress sedan Jörgen Hägg spikade sin trupp. De är backen Tobias Björnfot och forwarden Albin Grewe som båda har gått till Djurgårdens IF, samt forwarden William Persson som nu spelar för Skellefteå AIK.

Ende spelare i Stockholm Nord som finns kvar i Täby HC i dag är forwarden Jesper Eriksson.

Laget är på träningsläger i Järfälla fredag till söndag, med en träningsmatch mot Södermanland i morgon lördag, och reser till Malmö på tisdag morgon.

På onsdag börjar gruppspelet där Stockholm Nord möter Hälsingland i Limhamns ishall. Övriga två lag i gruppen är Uppland och Värmland.

– Uppland har jag bra koll på, de är riktigt bra. När det gäller Hälsingland och Värmland vet jag inte så mycket. Jag har sett Färjestad spela nyligen, men i Värmland kommer många spelare från Karlskoga, säger Jörgen Hägg.

Finalspelet avgörs fredag–söndag i nästa vecka. Förra året kom Stockholm Nord tvåa i TV-pucken, efter finalförlust mot Ångermanland.

På svenskhockey.play.livearena.com/ kan du följa hur det går för Stockholm Nord och de andra lagen i Malmö.