IK Frej Täby föll mot Halmstad i svenska cupen

IK Frej Täbys fotbollsherrar förlorade inledningsmatchen i svenska cupens gruppspel med 0–2 borta mot ex-allsvenska Halmstad BK i lördags. Fredrik Olsson gjorde hemmalagets båda mål i första halvlek.

IK Frej Täby är inlottat i en tuff grupp som kräver skrällar för avancemang till finalspelet i svenska cupen. Tränaren Bartosz Grzelak har dock varit tydlig med att cupambitionerna är underordnade andra säsongen i superettan i fotboll. Cupmötena mot Halmstads BK, IFK Göteborg och Degerfors IF ser han som stimulerande och bra träningsmatcher.

– Man måste vara realist, sa han inför lördagens match mot Halmstad.

Efter matchen var han nöjd med offensiven och ansåg att 3–5 bättre speglat chansfördelningen. Närmast ett mål var Oke Akpoveta med ett avslut i ribban.

– Vår defensiv funkade inte alls så bra som den borde. Tyvärr bjöd vi på enkla mål i dag. Vi konstaterar att försäsongen är en process. I förra matchen (mot BP) var vi klockrena defensivt men nu utsattes vi för andra typer av hot som vi inte klarade av. Det får vi ta med oss in i nästa träningsvecka, säger Grzelak

Om en vecka räcker för att hålla Tobias Hysén borta från målprotokollet och hitta luckorna bakom John Alvbåge, visar sig mot IFK Göteborg på Skytteholms IP på söndag.