Linus snabb inför brittiska Formel 4

Linus Lundqvist tillhörde de snabbaste i testerna inför F4 British Championship.
Linus Lundqvist tillhörde de snabbaste i testerna inför F4 British Championship.
Linus Lundqvist var nöjd efter testerna.
Linus Lundqvist var nöjd efter testerna.
17-årige Linus Lundqvist från Tyresö Strand fortsätter att imponera i bilracing.
Vid veckans två officiella tester inför säsongspremiären av det brittiska Formel 4-mästerskapet tillhörde han de snabbaste förarna.

I höstas blev 17-årige Linus Lundqvist från Tyresö Strand totalmästare i Formula STCC Nordic som är Sveriges enda formelbilsmästerskap.

Nu satsar han på internationell karriär i formelbil och gör en satsning på F4 British Championship tillsammans med det etablerade stallet Double R Racing.

Förberedelserna inför tävlingsupptakten den 1-2 april har pågått sedan årsskiftet, och intensifierades den här veckan när hela startfältet genomförde två dagars officiella tester på Donington Park och Brands Hatch.

Lundqvist var näst snabbast i måndags på Donington, och trea totalt på Brands Hatch i onsdags.

– Det har verkligen känts bra så här långt, och jag tycker att jag kommit in i körningen precis så fort som jag hade hoppats, säger Linus Lundqvist i ett pressmeddelande. Jag trivs med bilen och samspelet med teamet fungerar perfekt. 

Premiär på Brands Hatch

Startfältet i det brittiska Formel 4-mästerskapet innehåller cirka 20 bilar.

Linus Lundqvist är en av tre förare i Double R Racings Formel 4-satsning den här säsongen. De två övriga är Karl Massaad (Libanon) och Daniel Cao (Kina).

– Det kommer att bli tuff konkurrens, det har testerna redan visat, säger Lundqvist. Det gäller att ha den sista tiondelen på sin sida, och det ska jag göra allt för att ha. Jag är väldigt förväntansfull och mitt mål är att vinna så många race som möjligt, rookie eller inte!

Premiären för F4 British Championship avgörs på Brands Hatch. Säsongen sträcker sig sedan över ytterligare nio tävlingshelger med final den 1 oktober.

Läs mer: Trippelmästare i bilracing.