ANNONS

Inga EM-matcher på Friends

Det blir inget EM-spel på Friends 2020.
Det blir inget EM-spel på Friends 2020.
Det blir inga matcher på Friends i EM-slutspelet 2020. Det beslutade Uefa på torsdagen. I stället spelas de fyra fotbollsmatcherna i London.
ANNONS

– Det är tråkigt, vi hade väldigt gärna arrangerat EM-matcher på hemmaplan. Skälet till att valet blev London är främst ekonomiskt – arenan har en större publikkapacitet än Friends Arena, vilket innebär större publikintäkter, säger Karl-Erik Nilsson, Svenska Fotbollförbundets ordförande på SvFF:s hemsida.

Skälet är främst ekonomiskt

Möjligheten för Friends i Solna att få bli värd för fyra EM-matcher dök upp eftersom bygget av Eurostadium i värdstaden Bryssel dragit ut på tiden. Och för bara några dagar sedan gick brittiska tidningen Daily Mail ut med att det var klart att Friends skulle få matcherna i stället.

Men så blir det alltså inte.

London-Stockholm 7-0

Uefas exekutiva kommitté beslutade på torsdagen att matcherna i stället ska spelas på Wembley i London, vilket betyder att totalt sju av EM-matcherna förläggs till London.

– Ytterligare en anledning är att det redan är bestämt att London arrangerar semifinaler och final, en arrangörsorganisation finns därmed redan på plats, säger Karl-Erik Nilsson.

EM-slutspelet 2020 spelas i 13 olika städer utspridda i Europa.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.