ANNONS

Inga Vallentunalag vidare i SM-kvalet

I matchen mot Lindesberg körde Vallentunas P97:or fast.
I matchen mot Lindesberg körde Vallentunas P97:or fast.
Varken Vallentuna HK:s pojkar eller flickor lyckades dra fördel av att klubben arrangerade kvalet till ungdoms-SM för 14-åringar.
ANNONS

Vallentuna HK arrangerade i helgen två gruppspel i kvalets steg 2, med fyra lag i varje grupp. På förhand såg matcherna tuffa ut och det blev heller ingen hemmasuccé.

Vallentuna HK:s P97-lag avrundade sin helg i Vallentuna sporthall med 12–10-seger mot Hudiksvallsklubben Strands IF. Dessförinnan var det mycket tyngre.

Nyckelmatchen var öppningen mot Stockholmsklubben Bolton och här hamnade Vallentunakillarna under press.

– Vi låg under hela tiden, men jagade sånär till oss oavgjort, säger lagledaren Björn Lysell.

Bolton missade sitt sista anfall och Vallentuna tog inte vara på den sista chansen i absoluta slutsekunderna. Matchen slutade 21–22.

– Killarna gör en bra match, om vi hade fått 22–22 tror jag inte att vi rasat samman som mot Lindesberg i vår andra match.

Mot Bergslagsklubben hade VHK varken försvars- eller anfallsspel och förlustsiffrorna blev hela 14–26.

– Målsättningen var att gå vidare till steg 3. Trots två bra matcher räcker vi inte till, det är små marginaler det handlar om.

Tack vare segern i inbördes mötet slutade VHK trea i gruppen före Strand. Bolton och Lindesberg gick vidare till steg 3.

ANNONS

Samtidigt gjorde fyra flickor 97-lag upp om två platser till steg 3 i Vallentuna HK:s handbollsborg.

För hemmaflickorna inleddes helgen med en stjärnsmäll. Stockholmspolisen visade ingen nåd alls och vann öppningsmatchen med 30–9.

Även i sin andra match spelade VHK andrafiolen. Grannarna i HK Ceres, från Norrtälje, hade förlorat sin öppningsmatch mot Haninge, men vann Roslagsderbyt klart med 23–6.

Tredje matchen bleb jämnast men det blev förlust med 6–12 mot Haninge som därmed avancerade tillsammans med Stockholmspolisen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.