ANNONS

Ingen Europatour för Widegren

Pontus Widegren.
Pontus Widegren.
Stockholm GK:s Pontus Widegren blir kvar på Challenge tour nästa år. En stark spurt i kvalet till Europatouren räckte inte enda fram.
ANNONS

– Jag är självklart besviken över min säsong. Målsättningen var att bli bland de 15 bästa på challenge tour och med det kvala in till Europatouren, säger Pontus Widegren.

25-åringen från Danderyd var aldrig riktigt nära, vilket tvingade honom till förra veckans säsongsavslutande kvalskola. En tävling över sex rundor där 156 spelare kämpar om de 25 sista platserna till Europatouren. Kvalet spelades i år i Girona, Spanien.

– Kvalskolan är en speciell uppsamlingsplats. Med allt från föredetta tourvinnare och Ryder cup-spelare till unga talanger.

Som beskrivning av vad Pontus menar kan noteras att 23 svenska deltog. Bland dessa forna stjärnor som Jarmo Sandelin, Richard S Johnson, Peter Hedblom och Johan Edfors. Widegren slutade före samtliga nämnda, ändå utanför de 25 bästa.

– Jag började för dåligt, säger han och går igenom hur han låg placerad dag för dag: 70-105-94-66-48-43.

– Fjärde rundan spelar jag på 67 slag, det var jag tvungen till för att överhuvudtaget få spela sista två rundorna. Just det, under press, är jag lite stolt över. Men det kunde gått ännu bättre, jag gjorde dubbelbogey på 15:e hålet, säger han.

Som 43:a, med totalt 428 slag och fyra under par, hade Pontus tre slag för mycket i förhållande till de som kvalade in.

Med hela säsongen i backspegeln svider ändå året på Challenge tour mer. Ett par tävlingar är han nöjd med, i övrigt har han inte varit tillräckligt stabil.

– Det längre spelet, från tee till green, måste bli bättre. Jag behöver en enklare sving som kan repeteras och ge mig bra lägen.

ANNONS

Det är ändå med tillförsikt Pontus Widegren blickar fram mot Challenge tour 2016.

– Närspelet är jag nöjd med. Kan jag bli stabilare från tee till green ska jag vara bättre med i toppen av enskilda tävlingar och på touren.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.