Inget cupderby på Skytteholms IP

skytteholms ip
Vasalund IF väljer bort Skytteholms IP för hemmamatchen mot Hammarby den 18 februari.
Vasalund IF flyttar sin hemmamatch i Svenska Cupen från Skytteholms IP till motståndaren Hammarbys hemmaplan – Tele2 Arena. Det meddelar klubben på sin hemsida.

I mitten av december beslutade AIK att spela sina två hemmamatcher i cupen (Syrianka FC den 17 februari och Halmstad BK den 4 mars) på Tele2 Arena i stället för på Skytteholms IP som tidigare år.

Nu står det klart att även Vasalund IF väljer bort Skytteholms IP till förmån för Tele2, åtminstone när det gäller den första hemmamatchen där Hammarby står för motståndet.

Klubbarna kom överens

Matchen spelas den 18 februari klockan 15 och klubbarna har träffat en överenskommelse som innebär att Hammarby får del av publikintäkterna.

I den andra gruppspelsomgången, den 25 februari, har Vasalund hemmamatch mot allsvenska IF Elfsborg. Var den spelas är inte offentliggjort ännu. I den tredje omgången har Vasalund bortamatch mot GAIS från Superettan.

Skrällde mot AFC

Vasalund spelar i år i division 2 norra Svealand efter att i fjol oväntat ha åkt ur division 1 norra. Trots den jobbiga säsongen i serien lyckades laget kvalificera sig för Svenska Cupens gruppspel genom en skrällseger mot då allsvenska AFC Eskilstuna.

Nu återstår att se om Vasalund kan bjuda på fler sensationer i cupen.

Novakovic ny chefstränare

Klart är att Nebosja Novakovic, tidigare bland annat assisterande tränare i AIK, tar över som chefstränare i Vasalunds A-lag.

Nebosja Novakovic i AIK-dress 2016, då han fortfarande var assisterande tränare i klubbens A-lag..

De båda klubbarna har i flera år samarbetat på ungdoms- och U21-nivå. Nu ska samarbetet utökas med bland annat gemensamt sportrådsforum där sportcheferna och chefstränarna ska ingå.

Vill tillbaka till eliten

– Vasalund har talangutveckling som en betydande del av verksamheten. Med detta samarbete får klubben ta del av AIK:s kunskap och organisation vilket gör att vi kan utvecklas ytterligare som klubb på både kort och lång sikt. Vasalunds IF skall vara en klubb som tillhör elitfotbollen och detta samarbete är en del i att nå tillbaka dit, säger Chengis Rehman, sportchef i Vasalund, till klubbens hemsida.

Nöjd Nebosja

Nebosja Novakovic har spelat för både AIK och Vasalund och ser fram emot sitt nya uppdrag.

Jag får möjlighet att jobba i de två svenska klubbar som betytt mest för mig, det känner jag stor stolthet för. Mitt uppdrag är att vinna så många matcher som möjligt med Vasalund och samtidigt utveckla spelare som når en nivå som intresserar AIK säger han.