ANNONS

Inget Sollentuna VK i SM-semifinal

Sollentuna VK
Sollentuna föll med 1–3 i matcher mot Örkelljunga. Foto: Timo Peter Grönlund
Säsongen är över för Sollentuna VK. I går åkte damlaget ut då de föll hemma mot Lindesberg, 1–3 i kvartsfinalserien. Lika illa gick det för herrlaget i kväll onsdag då man föll borta mot Örkelljunga, och även de åkte ut med 1–3 i matcher.
ANNONS

De tre första matcherna mellan Sollentuna och Örkelljunga har varit jämna och långa. Men i kvällens match vann skåningarna med 3–0 (25–23, 25–12, 25–20) och utöver första set var Sollentuna egentligen aldrig nära.

Tunga anfallare saknades

En förklaring kan vara att Sollentuna saknade två av sina tyngsta anfallare, Linus Tholse och Jakob Molin som i första hand satsar på sin beachvolleykarriär och denna vecka är i Göteborg där den svenska eliten är samlad.

– På sätt och vis är det tråkigt, att inte motståndarna kunde ställa upp med sitt allra bästa lag. Men vi har ju vunnit mot dem även då, så det var absolut inte avgörande, säger Lennie Hansson, center i Örkelljunga, till Helsingborgs Dagblad.

Örkelljunga till semi mot Linköping

För Örkelljunga väntar nu semifinal mot Linköping, medan säsongen är över för Sollentuna.

Samma öde mötte klubbens damer i går då de föll med 0–3 i set och 1–3 i matcher mot Lindesberg hemma i Arena Satelliten.