ANNONS

DIF innebandy åter skyldiga Täby 150 000

Innebandy
Caperio Täby innebandy flyttade från Täby till Stockholm 2014 och blev Djurgårdens IF.
I februari gick Täby med på att efterskänka 135 000 av Djurgården innebandys skuld till kommunen – förutsatt att övriga fordringsägare gjorde samma sak. Men det gjorde de inte. Skulden är därmed uppe i 150 000 igen. Och den ska betalas inom kort.
ANNONS

– Ja, vårt tidigare beslut har fallit nu då de andra inte accepterade Djurgårdens förslag om en ackordsuppgörelse, säger Erik Heribertson, kultur- och fritidschef i Täby.

Skulden består av obetalda hallhyror från 2012–2014 då klubben hette Caperio Täby, innan flytten till Stockholm och namnbytet till Djurgården.

”De har skulder överallt”

Täby kommun har haft en stämningsansökan hos tingsrätten för att få in skulden, men Djurgården har helt enkelt inte kunnat betala.

– De har skulder överallt och inga pengar. Vi har läst deras resultaträkning och balansräkning och det är inäg roliga siffror. I februari hade de 1,6 miljoner i skulder och nu är det väl antagligen ännu mer, säger Erik Heribertson.

Skrev av 90 procent

För att lösa situationen begärde Djurgården en ackordsuppgörelse som gick ut på att alla fordringsägare skulle skriva av 90 procent av skulden.

Att Täby, till skillnad från andra fordringsägare, gick med på det var något det tisslades om på läktarna när Täby FC i helgen mötte Djurgården i Tibblehallen i sista omgången av norra Allsvenskan.

Alternativet var konkurs

Situationen är extra intrikat då Djurgården kom tvåa i serien och får kvala till Superligan medan Täby FC slutade femma, precis utanför kvalplats.

– Men jag anser inte att vi ägnat oss åt någon välgörenhet. Vi har verkligen försökt få in pengarna, vänt oss till tingsrätten, men det har inte gått. Nu bedömde vi att det var bättre att få in en liten del av pengarna än inga alls, säger Erik Heribertson.

Alternativet hade varit att sätta Djurgården i konkurs. Nu kanske det blir så ändå. Djurgården har begärt anstånd till andra veckan i april, och det har Täby accepterat. Men sedan ska skulden – nu alltså 150 000 kronor igen – betalas.

ANNONS

Nå Superligan DIF:s hopp

Det Djurgården hoppas på är att laget ska lyckas i kvalet till Superligan och därmed väcka större intresse bland sponsorer.

Ett annat alternativ är att skilja herrlaget från resten av föreningen och att någon annan intressent tar över herrverksamheten, inklusive skulder, och eventuellt med ett nytt namnbyte som följd.