ANNONS

Lyckad kväll när inspiratören Mia Törnblom besökte Rotebro IS

Mia Törnblom besökte ledare i Rotebro IS
Det var smockfullt av ledare från Rotebro IS när Mia Törnblom kom och besökte klubben på Försvarsgården i Häggvik.
I förra veckan fick Rotebro IS besök av Mia Törnblom, känd författare och inspiratör som bland annat har jobbat nära förbundskaptenen Pia Sundhage och damlandslaget i fotboll, och det var fullt av fotbolls- och innebandyledare på hennes föreläsning i Försvarsgården.
ANNONS

– Vi vill jobba mycket med ledarskapet inom fotbollen och bland annat har vår A-lagstränare Zoran Lukic, som två gånger har valts till Årets Tränare i Sverige, hållit ett par uppskattade internutbildningar under hösten, säger Mathias Lühr, ordförande i Rotebro IS FF.

Här tar Rotebro IS vara på guldtränaren Zoran Lukics kunskapsbank

– Att kunna locka hit kloka Mia Törnblom är ännu ett led i detta jobb. Att stärka våra ledare är att stärka ryggraden i föreningen och jag är oerhört glad att vi kunde göra detta tillsammans med innebandyn, fortsätter Mathias Lühr.

”En varm och härlig kväll”

Huvudpersonen för kvällen var efteråt både glad och tacksam över responsen från klubbens ledare som ställde en hel del frågor om ledarskapstaktiker under föreläsningens gång.

– Det var en varm och härlig kväll med ett oerhört engagemang, säger Mia Törnblom.

En eftertraktad ledarskapscoach

Mia Törnblom fungerade som inspiratör bredvid legendaren Pia Sundhage under hennes år som svensk förbundskapten, där de båda bidrog till att hjälpa damlandslaget till ett hyllat OS-silver i Brasilien 2016.

I dag är hon en eftertraktad ledarskapscoach och föreläsare i Sverige och Norden, men till Rotebro IS kom hon utan att vilja ha en krona i ersättning.

– För mig är det viktigt att ge det jag kan till alla de fantastiska eldsjälar som lägger sin tid  och sitt engagemang på att göra något så viktigt som att träna unga inom idrottsrörelsen. De gör Sverige bättre, men de har ingen möjlighet att köpa in tjänster som mina, inte råd att betala. Mitt ideella arbete lägger jag därför väldigt gärna på dem, säger hon.

ANNONS

Väldigt välkommen tillbaka

Mathias Lühr beskriver kvällen i Försvarsgården i Häggvik som ”väldigt lyckad och uppskattad”.

– Sekunderna efter att Mia hade avslutat sin föreläsning fick jag frågan från en ledare om vi kanske kunde höra om hon vill komma tillbaka även nästa år. Och det får hon givetvis gärna göra! säger han.