Nu invigs fotbollshallen på Norrvikens IP

Norrvikens IP fotbollshall
Fotbollshallen på Norrvikens IP har en spelplan som mäter 103x63 meter.
Fotboll engagerar över 3 000 ungdomar i Sollentuna och nu får de bättre förutsättningar. I nästa vecka invigs Sollentuna Fotbollshall, Stockholms tredje fullstora inomhushall för fotboll, på Norrvikens IP.

– I Sollentuna satsar vi på både bredd och elitidrott. Fotbollen är den största idrotten och det känns bra att vi nu skapar ännu bättre förutsättningar för dem. Här ska det finnas plats för fotbollsträning på alla nivåer, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Trycket på idrottsanläggningarna är stort och nu när fotbollsklubbarna kan träna inomhus kommer det att frigöra platser i övriga hallar. Förhoppningen är att fotbollshallen ska användas såväl dagtid som kvällar och helger, förklarar Magnus Ramstrand.

”En regional anläggning”

– Skolorna kan spela i hallen på dagtid och olika fotbollslag kvällar och helger. I första hand Sollentuna FK, men även Rotebro IS. Och även om hallen främst är för Sollentunas 3 000 fotbollsspelare så ser vi det som en regional anläggning och tror vi att några av de stora klubbarna kommer att vilja hyra in sig också. Det är bra för att få ekonomi i det, säger han.

Fotbollshall Norrvikens IP

Fotbollshallen var på plats på Norrvikens IP redan i somras. Nu står den redo att invigas och tas i bruk.

Det har varit en del turer kring bygget av hallen men nu står den alltså på plats, som den tredje i Stockholm och den åttonde fullstora inomhushallen för fotboll i landet.

Området ska utvecklas

Hallen kan även ses som ett startskott i utvecklingen av området kring Norrviken IP, anser Moa Rasmusson (L), ordförande i trafik- och fastighetsnämnden.

Norrvikens IP

Norrvikens IP innan fotbollshallen började byggas. Nu ska området runt IP:n utvecklas.

– Ja, nu arbetar trafik- och fastighetskontoret med att se över utbyggnaden av kanot- och skridskoklubben, att skapa alléplantering längs med Brunkebergsåsen och att förbättra parkeringsmöjligheterna intill, säger hon.

Invigs med träningar

Fotbollshallens mått är 110×70 meter vägg till vägg vilket möjliggör en planstorlek på 103×63 meter, och den kan delas upp i två eller fyra mindre planer med hjälp av skiljeväggar.

Tänstemän och politiker från kommunen är med då hallen invigs klockan 16–17 på torsdag i nästa vecka, den 28 september, men även barn och unga från flera fotbollsföreningar är på plats för att genomföra träningar i hallen. Hallen kommer att invigas med att skiljeväggarna sänks ner och att barnen som ska träna sedan rusar in och premiärspelar på konstgräset.