Isen tillbaka på Ekvallen

Bandyspelarna kan äntligen ta planen i besittning igen. (Arkivbild).
Bandyspelarna kan äntligen ta planen i besittning igen. (Arkivbild).
Nu är det bara uterinken på Ekvallen som saknar is.
Bandyn och hockeyn kan börja slicka såren som den trasiga kylanläggningen orsakat.

Det var för knappt två veckor sedan som isytorna på Ekvallen slogs ut på grund av en läckande kylmaskin. Bandyn, ishockeyn och allmänhetens åkning ställdes in i väntan på reparation.

Till slut fick man tag på tillräcklig mängd saltlösning för att ersätta läckaget i rören. I fredags var isen tillbaka i hallen och på bandyplanen, men uterinken saknar fortfarande is.

Gustavsbergs IF:s bandyverksamhet har drabbats och tvingats leta träningstider på andra ställen.

Tackar Hammarby

– Hammarby var jättesnälla och lät oss hålla till på halvplan på Zinken när deras U20-lag hade träning, säger det allsvenska herrlagets tränare Jonas Lindqvist. Våra ungdomslag har fått låna tider av GT på Gubbängen.

Även Värmdö Hockey kunde börja träna på hemmaisen i fredags.

– Det var vårt Team 07 som var först ut, säger vice ordföranden Jesper Näsström. Nu hoppas vi att uterinken blir klar på torsdag eller fredag.

Värmdös A-lag tvingade spela sista hemmamatchen i grundserien division 2 östra B på bortais i Bålsta.

– Det har varit tuffa veckor för oss, säger Torsten Hjelm, ordförande i Värmdö HC. Tusentals barn har inte kunnat bedriva sin verksamhet. Nu är prio ett att hitta nya tider för de 40 matcher vi tvingats skjuta upp.

Tid för allmänheten

Även allmänhetens åkning på bandyisen och uterinken har drabbats. Nu är åkningen igång igen på bandyplanen, men skrinnandet på uterinken får alltså vänta.

Allmänhetens tider: Måndag-fredag: klockan 08:30-15:30. Lördag: 11:00-14:00 och 18:30-21:00. Söndag: 18:30-21:00.