ANNONS

Israelsson ska träna IFK Stocksunds ungdomar

Johan Israelsson, IFK Stocksund
Johan har spelat för Lindsdal och Limhamn Bunkeflo, men satsar nu på tränarkarriären.
Erik Israelsson.
Johans bror Erik blev en stor hjälte i Bajen med många mål och självuppoffrande spelstil.
IFK Stocksund förstärker sin organisation och tränarstab med Johan Israelsson som kliver in i rollen som sportchef i U19-U15 och huvudtränare i U19/U18.
ANNONS

– Med Johan får vi in en fotbollsmässigt väldigt bred och kompetent person i föreningen. Han kommer att ha en mycket viktig roll i vår framtida utveckling och fortsatta strävan att etablera våra äldre lag på en hög nivå i seriesystemen, säger IFK:s ordförande Anders Rylander.

Lillebror spelade i Bajen

31-årige Johan Israelsson är äldre bror till Erik Israelsson som har spelat i Allsvenskan för Kalmar FF och Hammarby IF innan han i januari i år skrev på för PEC Zwolle och flyttade till Holland.

Lika långt nådde inte Johan Israelsson som spelare då en skada satte stopp för hans spel i Superettan med Limhamn Bunkeflo. I stället satsade han tidigt på en tränarkarriär. Han håller nu på att avsluta sin UEFA A-utbildning och har även studerat sport management på Högskolan i Malmö.

Börjar i november

– Jag ser fram emot uppdraget i IFK Stocksund där jag kan kombinera både mina praktiska och organisatoriska kunskaper, säger han.

Närmast kommer Johan Israelsson från division 2-klubben Lindsdal där han har varit huvudtränare i två säsonger. Han börjar arbeta för IFK Stocksund i november, och ser fram emot det.

”Strävat efter fotboll på heltid”

– IFK Stocksund har flera heltidsanställda tränare och jag ser det som en miljö att utvecklas och växa i för egen del också. Sedan gillar jag kombinationen med dels den sportsliga utvecklingen kring organisationen och att vara ute på planen och coacha det äldsta u-laget. Jag har strävat efter att få jobba med fotboll på heltid. Det är inte lätt att få sådana uppgifter när du tränar ett mittenlag i division 2 i Kalmar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.