Jagar medalj i JSM

Klubbytet gav Margareta Chandrina en nystart och nu laddar hon för inomhus-SM.
Klubbytet gav Margareta Chandrina en nystart och nu laddar hon för inomhus-SM.
Margareta Chandrina hoppas på medalj på junior-SM i tennis.

Hon längtar efter att få sätta dit de högre rankade spelarna.

– Jag skulle vilja visa vem som är bäst i en stor turnering.

Margareta Chandrina matar forehandvolley på bana fem i SIAB-hallen. Just forehand är hennes favoritslag.

– Det är där jag känner mig starkast och mest säker, där har jag lättare att hitta vinklar och styra spelet. Serven har också börjat bli en av mina starka sidor sedan jag började i Järfälla i höstas.

Innan spelade hon i SALK.

– Jag kände inte att jag utvecklades med träningen jag hade där och hade hört att Järfälla var en bra klubb, och det stämmer verkligen. Det är disciplin på banorna.

Närmast laddar hon för inomhus-SM i Göteborg som startar i nästa vecka. Hon siktar på att nå semifinal, något som skulle innebära minst bronsmedalj.

– Det skulle kännas ganska stort, det är ändå de bästa 14-åriga tennistjejerna i hela Sverige som är med. Ingen vill missa den här tävlingen.

Hon är rankad tia i Sverige och kommer förmodligen att behöva besegra högre rankade spelare för att nå dit. Men det är ingenting som avskräcker.

– Jag brukar alltid spela bättre när jag möter bättre motståndare. Det ger mig någon kraft. Möter jag lägre rankade spelare känner jag lite press att jag ska vinna.

Hon hoppas rentav att hon får möta Julia Saving, Saltsjö-Duvnäs TK, rankad etta i Stockholm och nia i landet.

– Vi har mötts i många finaler och oftast är det hon som har vunnit. Jag skulle vilja visa i en stor tävling vem som är bäst.

Margareta Chandrina har redan spelat tävlingar utanför rikets gränser, i Danmark och Lettland.

Under en säsong spelar hon många och långa tävlingar. Junior-SM pågår exempelvis i tio dagar och skolböckerna har sin plats i tennistrunken.

– Jag försöker ta både skolan och tennisen lika seriöst. Men ibland kan det hända att jag kommer efter i skolan, speciellt engelska har varit lite svårt. Men då får jag hjälp av skolan.

Förhoppningen är att hon ska ha stor nytta av det brittiska tungomålet och med racketens hjälp nå till Frankrike, England, USA och Australien.

– Jag vill bli topp tio i världen och spela Grand slam-turneringarna. Det skulle vara roligt att uppleva hur det är att spela en sådan stor turnering.

Fakta

Vann Lilla Tjejmilen

Namn: Margareta Chandrina.

Ålder: 13 år.

Bor: Ängby.

Familj: Mamma Irina, pappa Vladimir, storebror Dennis, 21.

Ranking: Tvåai Stock­holm, åtta i Sverige.

Klubb: Järfälla tennis.

Andra idrotter: Springer och simmar. Vann lilla Tjejmilen 2010 och 2011, blev trea 2012.

Aktuell: Spelar junior-SM i 14-årsklassen i Göteborg den 28 mars-7 april.