Ricoh HK jagar revansch mot Hammarby

Ricoh HK
Ricoh HK inledde Handbollsligan svagt, men under november ryckte laget upp sig rejält.
Hammarby har vunnit säsongens båda derbyn hittills. I morgon lördag hoppas Ricoh HK på tredje gången gillt då Bajen kommer på besök i Solnahallen.

I Handbollsligans omstart efter EM-uppehållet, borta mot Sävehof i onsdags, hängde Ricoh HK länge med bra. Men efter 12–12 i paus slarvades det för mycket framåt och Rioch föll till slut med klara 21–27.

Det var fjärde raka förlusten för Ricoh som nu ligger på kvalplats med fem poäng upp till IFK Skövde och Hammarby på fast mark.

Chans att knappa in

I morgon lördag finns chansen att knappa in då Ricoh tar emot Hammarby hemma I Solnahallen. Ricoh jagar dessutom revansch efter två raka derbyförluster hittills den här säsongen.

Hammarbys målvakt Robin Hallberg har förstås andra planer.

Street handboll för barnen

– Vi behöver få ett fortsatt flyt i kontringsspelet och minimera våra tekniska fel, säger han till Ricoh HK:s hemsida om hur hans Bajen ska ta tredje raka derbysegern.

Matchen börjar klockan 16, men Solnahallen är öppen redan från klockan 12. Före matchen blir det en föreläsning med handbollsprofilen Thomas Axnér – som spelare gjorde han över 1 000 mål både i Elitserien och i tyska ligan – och för barnen finns chans att prova på street handboll och träffa gladiatorn Aris (Aristides Sanches).