Välj ditt område
Henrik Olsson
Henrik Olsson och hans Ricoh HK är ute efter säsongens tredje raka derbyseger i kväll.

Ricoh HK jagar slutspel – hemmaderby i kväll

Sport I kväll spelas säsongens tredje och sista Stockholmsderby i Handbollsligan då Ricoh HK tar emot Hammarby hemma i Solnahallen. För Ricoh krävs seger för att hålla hoppet om slutspel vid liv.

– Ja, vi har fyra poäng upp om vi vinner i kväll och då finns det lite hopp helt plötsligt, säger Ricoh HK:s tränare Martin Boquist.

För några veckor sedan låg Ricoh riktigt bra till, men fyra förluster i rad gjorde att glappet till Ystads IF på åttonde plats växte.

Bröt förlusttrenden

I torsdags bröt dock Ricoh förlusttrenden och bortaslog HK Aranäs med 22–21 och Martin Boquist är optimistisk inför kvällens match mot Hammarby.

– Vi har inga nya skador i laget utan har kunnat spela och träna på bra. Hammarbys 3-2-1-spel kan ställa till det för oss, men vi ska spela snålt och göra väldigt få tekniska fel så att de inte får chansen att kontra på oss. Får vi till ett uppställt spel sex mot sex så är jag ganska säker på att vi vinner, säger han.

Jagar tredje derbysegern

Ricoh har vunnit säsongens båda tidigare derbyn mot Hammarby som har haft det tungt och ligger näst sist i Handbollsligan.

Efter kvällens derby har Ricoh fem matcher kvar i serien, bland annat IFK Skövde hemma den 22 mars och jumbon IFK Ystad hemma den 3 april. Matchen mot Hammarby börjar klockan 19.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Allsvenskan

AIK vann över Djurgården

Nyheter

Villapriserna i Salem upp 65 procent

Sport

Tre Kronor hyllades på Sergels torg

Bostad

12000 bostäder i Farsta och Sköndal försenade

Brott

Fotobutik rånad – ”Väldigt olustig situation”

Nyheter

Veckan när makten kommer till Järva