Japaner ville titta på Zlatans jaktmarker

Dävensö består av cirka 500 hektar mark och har tre åretruntboende familjer.
Dävensö består av cirka 500 hektar mark och har tre åretruntboende familjer.
Dävensö har länge varit en undangömd skatt i Mälaren. Men nu kan paradisön bli Zlatan Ibrahimovic nya jaktmarker.

Stjärnglansen har redan lockat dit japanska turister.

I Norra Björkfjärden och Bockfjärden, bara några hundra meter från Ormudden, ligger Dävensö.

På omkring 500 hektar bor tre familjer året om. Ytterligare en handfull personer tillbringar somrarna på ön som endast kan nås med privat båt eller helikopter.

– Det är en ganska unik omgivning med fantastisk natur, få människor, inga affärer och bara borrade brunnar, säger Ingvar Lund som tillsammans med sin fru Sylvia hyrt sommarhus på ön sedan 1978.

Enligt människor på ön har Zlatan Ibrahimovic varit här vid ett par tillfällen och jagat. En gång i våras och senast i september. Bland annat ska han ha fällt en hjort och ett vildsvin.

– Ön är rena jaktparadiset och Zlatan verkar ju vara tokig i jakt. Där finns nästan 200 hjortar, och vildsvin som ökar från år till år, säger Ingvar Lund.

Han tycker om att fiska gös och abborre men kommer troligen inte att ingå i Ibrahimovic jaktlag.

– Jag har aldrig hållit i ett gevär, det ligger inte för mig.

Det som uppges locka Zlatan Ibrahimovic är Dävensö gård – en fastighet med ett hus och större delen av öns mark, 360 hektar.

– Huset är i ganska dåligt skick, dåliga vattenledningar och dåligt isolerat. Jag tror inte Zlatan kommer att bo där. Han kommer nog att riva och bygga nytt. Det måste vara jakten som lockar honom, säger Ingvar Lund.

Gustaf Kukacka på jaktbutiken Hunt på Kungsholmen har tidigare berättat att han företräder Zlatan Ibrahimovic i ett försök att köpa Dävensö.

– Det stämmer att han är på väg att köpa den ön. Men vissa avtal är inte klara än, sa han i början av juni till Expressen.

När Lokaltidningen Mitt i nådde Gustaf Kukacka i förra veckan ville han inte kommentera affären.

AIK-stjärnan och Zlatan Ibrahimovic gamle landslagspolare Daniel Majstorovic uppges också vara engagerad i köpet. Han är lika fåordig.

– Det finns inga kommentarer gällande Dävensö, tack!

I slutet av förra veckan tillhörde Dävensö gård samma person som har ägt fastigheten sedan 2007. Mitt i har inte kunnat nå ägaren för en kommentar. Men helt klart är att superstjärnans dragningskraft redan har påverkat lugnet på ön.

– I somras stannade en båt med en massa japaner och en guide som pratade svenska till. De frågade var Zlatan bodde någonstans, det hade tydligen spridit sig ända till Japan, säger Ingvar Lund.

Fakta

En ö söder om Bro