Järfälla jagar dubbla SM-guld i Eriksdal

Järfälla Vattenpolo
Järfällas herrar kom trea i fjol. I år vill de återta mästartiteln.
Järfälla Vattenpolo
Järfällas damer har inte förlorat en tävlingsmatch på hela året före finalen mot Neptun.
I morgon lördag är det dags för årets SM-finaler i vattenpolo på Eriksdalsbadet. Järfälla Vattenpolo är med i både herr- och damfinalen och är ute efter dubbla guld.

– Det kommer att bli tufft, men vi hoppas. Bägge lagen är obesegrade genom hela grundserien så chansen har vi definitivt, säger Bengt Lidh, ordförande i Järfälla Vattenolo och aktiv i föreningen sedan den grundades 1971.

Järfälla har varit dominanta i Sverige de senaste åren. Fyra år i rad, 2010–2013, tog man dubbla SM-guld. Därefter har de två seniorlagen turats om. Damerna vann 2014 (herrarna trea), herrarna vann 2015 (damerna tvåa), och damerna vann 2016 (herrarna trea).

Damerna direkt till final

Efter grundserien har herrarna spelat ett semifinalspel, där det också blev idel segrar, medan damerna var direktkvalificerade till finalen i kraft av seriesegern.

– Men det är nästan en nackdel. I Sverige är det bara Neptun som kan matcha damerna, så de har hållit igång och spelat en hel del mot våra egna ungdomspojkar för att få tufft träningsmotstånd, säger Bengt Lidh.

Fri entré på SM-finalerna

Damfinalen mellan Järfälla och Neptun börjar klockan 15.30. Herrfinalen, där Järfälla ställs mot Polisen, börjar klockan 17.15. Före finalerna spelas ungdomsturneringen Poolkampen, med start klockan 11. Det är fri entré hela dagen.