Järfälla hockey ångar på mot division två

Andreas Mindell
Andreas Mindell spelade i början av säsongen. Är idag lagledare för Järfällas a-lag.
Järfälla hockey överträffade sin egna målsättning och blev tvåa i alltrean. Nu väntar kvalspel till division två.

Järfälla hockey tog sig till kvalspel till division två men det var inte målsättningen från start. Kvalserien startar på lördag och Järfälla ställs mot Sudret, Farsta och Gimo.

– Vi ska gå upp! Vi hade inte det som mål i början av säsongen men sedan har det gått bättre och bättre. Nu är vi förhandsfavoriter till att vinna kvalserien, säger Andreas Mindell som började säsongen som spelare men numer är lagledare för a-laget.

När serien startade i höstas var Järfälla hockey inne i en fas med bristande motivation och dålig uppslutning på träningarna. Ju längre säsongen gick blev det förändring på det vilket även syntes på resultaten. Andreas Mindell tog under säsongen plats i ledarstaben och arbetade tillsammans med tränaren Mikael Forsberg vilket kan ha varit en bidragande orsak enligt Andreas.

– Det kändes inte som att alla tog det på allvar. Många kom och gick som de ville och när de väl var här blev det mest att hänga med polarna. Jag gillar att vinna och tycker att det ska vara seriöst. Det slutade med att jag klev av som spelare och ingick i staben runt laget för att hjälpa till med dessa bitar, säger Andreas Mindell.

Nu är målsättningen tydlig. Järfälla hockey ska spela hockey i division två nästa säsong. Fast vägen dit är svår, Sudret, Farsta och Gimo står i vägen.

– Vi börjar med två tuffa bortamatcher mot Sudret och Gimo. Där gäller det att hålla sig på banan. Senast drog vi på oss alldeles för många utvisningar, säger Andreas.

Den första hemmamatchen i serien äger rum i Järfälla ishall torsdagen den 23 mars mot FOC Farsta.