Min lokala hjälte

Järfälla MK får vara kvar ett år till

Järfälla MK, gokartbanan
Järfälla MK har bedrivit kartingverksamhet på banan sedan 1982.
Medlingen i arrendenämnden löste inte tvisten mellan Järfälla MK och Sollentuna häradsallmänning. Dock får motorklubben ett år till på sig, 2017 ut, innan man tvingas lämna sin bana norr om Rotebroleden.

– De erbjöd oss fyra år till mot att vi skulle ge upp vår besittningsrätt och alla ersättningskrav. Det kunde vi inte gå med på, för vart skulle vi ta vägen sedan? Nu tvingas vi stämma dem i tingsrätten, säger Mikael Koffman, ordförande i Järfälla MK.

Samtidigt pågår arbetet med att hitta en ny plats för gokartbanan, ett uppdrag som Järfällas kommundirektör Christina Rapp Lundahl fick av kommunstyrelsen i slutet av november.

Ett års andrum

Ursprungligen sade markägaren Sollentuna häradsallmänning upp motorklubben redan från årsskiftet 2016/2017, men arrendenämnden beslutade att ge klubben ett år till på nuvarande plats. Lite andrum alltså i jakten på en ny plats för motorbanan.

Enligt kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S) har det funnits intresse från grannkommunen Upplands-Bro, men Christina Rapp Lundahl har inget konkret att säga om hur det går i sökandet efter en ny plats för gokartbanan.

– Nej, jag kan inte säga något ännu, men förhoppningsvis i mitten av nästa vecka, säger hon.

Tidigare har Lennart Nilsson (KD) var starkt kritisk till att Järfälla MK tvingas bort då han bland annat menar att det sker utan att ett regelrätt politiskt beslut fattats. Även Nikoletta Jozsa (L) har starka invändningar.

– Vi är fortfarande kritiska till att motorklubben tvingas bort från banan i Stäket. Vi anser att den fyller en viktig funktion inte bara för Järfällaborna utan för hela länet. Det är mer rimligt att man inkluderar motorbanan i framtidsplanerna och ökar stödet till deras verksamhet säger hon.