Fri entré till Järfälla HC:s match på tisdag

Järfälla HC
Järfällas match mot Bålsta HC kan bli avgörande i kampen om att undvika negativt kval.
Järfälla HC bjuder in till ”Femkronasmatch” när Bålsta HC kommer på besök i Järfälla ishall på tisdag. Sponsorer går in och skänker 5 kronor per åskådare – som går in gratis på den viktiga matchen i fortsättningsserien Hockeytvåan östra.

– Vi har oftast 70–80 åskådare men hoppas förstås på fler nu. I första hemmamatchen i september, mot Bålsta, hade vi 300. Det vore ju roligt på alla sätt om det kan bli något liknande nu, säger Karim Tomtchev, sportsligt ansvarig i JHC.

Som nykomling i division 2 slutade JHC sexa i grundserien, Hockeytvåan östra A, och hamnade i fortsättningsserien. Där har laget via tre raka segrar klättrat till fjärde plats med god marginal, tio poäng, ner till Gimo IF under nedflyttningsstrecket.

Viktig match sportsligt

– Säsongen har gått bra. Vi har fått låna in en del spelare från olika division 1-klubbar, men tränarna och truppen har gjort ett utomordentligt jobb, säger Karim Tomtchev.

Men det är för tidigt att andas ut. JHC har bara tre poäng ner till Flemingsbergs IK som ligger sexa, en plats som innebär att man tvingas kvala för att behålla sin division 2-status nästa säsong. Mellan Järfälla HC och Flemingsbergs IK ligger tisdagens motståndare Bålsta HC – så femkronasmatchen är oerhört viktig även sportsligt.

Privatpersoner kan också bidra

Endast en handfull matcher återstår för Järfälla HC i serien, som avslutas den 27 februari då JHC möter klara jumbon Sånga Hockey borta

I tisdagens femkronorsmatch skänker sponsorerna alltså 5 kronor per åskådare, med ett minimum på 500 kronor och ett maxtak på 2 500 kronor (de som önskar ge mer än taket får givetvis göra det). Det finns också möjlighet för de privatpersoner som vill att ge 1 krona per åskådare.

Även samling till BRIS

– Vi hade ett liknande evenemang förra året, i kvalmatchen hemma mot Sudret. Då kom det inte in så jättemycket pengar, men då var det en enkronasmatch, säger Mattias Sebelius på JHC:s kansli.

I fjol samlades även in pengar till Barncancerfonden. I år finns möjlighet för sponsorer och åskådare att skänka pengar till BRIS. Dessutom blir det lotterier och en knattematch i en av periodpauserna.

Flyers ska locka åskådare

Nu återstår bara för Järfälla HC att försöka locka så många Järfällabor som möjligt till ishallen och matchen som startar klockan 19.10 på tisdag.

– Ja, nu för tiden är det mycket hemsidor och social medier, men vi kommer att köra en drive och dela ut flyers i Viksjö centrum och i Järfälla centrum, säger Karim Tomtchev.