Järfälla HC vände och säkrade nytt kontrakt

Järfälla HC
JHC:s trupp – som den såg ut när säsongen 2017/18 inleddes.
Redan med två omgångar kvar av division 2 östra vår står det klart att nykomlingen Järfälla HC spelar i tvåan även nästa år. Kontraktet säkrades i och med en stark bortaseger (3–2) mot Flemingsbergs IK på tisdagskvällen.

– Jag är jätteglad för killarnas skull. Vi har haft en säsong som de har genomfört på ett jättebra sätt. Och det har på inget sätt varit lätt. Vi har haft en tunn trupp med en hel del inlånade spelare, men alla har visat hjärta för Järfälla Hockey och verkligen fått ihop det till ett lag, säger Karim Tomtchev, sportsligt ansvarig i Järfälla HC.

Reste sig efter stortorsk

För några veckor sedan förlorade Järfälla HC med hela 1–9 borta mot Flemingsbergs IK. Efter den smällen tog JHC fyra segrar på sex omgångar – bland annat 3–1 mot Bålsta HC i den så kallade ”Femkronorsmatchen” inför 289 åskådare hemma i Järfälla ishall – innan det var dags att åka till Visättra ishall igen på tisdagskvällen.
Även i gårdagens match fick JHC kämpa mestadels i uppförsbacke och inför tredje perioden låg man under med 1–2. Men Järfälla HC hade en till växel att lägga i, dominerade slutperioden stort då man vann skotten med 23–4.

Segermål i matchens slutskede

Med drygt sex minuter kvar kom utdelningen, 2–2 genom Mattias Grötting. Och med bara en och en halv minut kvar sköt Andreas Norrby 3–2 och segern till JHC.
Därmed säkrade Järfälla HC nytt kontrakt i division 2 då man har sju poäng ner till Bålsta HC på negativ kvalplats när två omgångar återstår.

Fri entré i sista hemmamatchen på fredag

– Målet var att hänga kvar, men att vi säkrar det nu med två omgångar kvar är bara extra skönt, säger Karim Tomtchev.
Sista hemmamatchen är på fredag, den 23 februari, i Järfälla Ishall. JHC ligger fyra i tabellen och tar emot trean Nynäshamns IF som har lika många poäng men bättre målskillnad. Det är fri entré och matchen startar klockan 19.10.
Allra sista seriematchen spelas på tisdag, den 27 februari, borta mot jumbon Spånga Hockey.