ANNONS

FC Järfälla blev seriesegrare och gick upp i division tre

FC Järfälla
FC Järfälla firade med att klippa av håret på tränaren Johan Boyaci.
I januari ringde klubben till den gamla tränaren som hade slutat.
Han antog utmaningen med att få ihop ett splittrat lag.
I fredags vann de sin sista match och säkrade därmed seriesegern och avancemang till division tre.
ANNONS

Johan Boyaci, tränare för herrarnas A-lag som numera spelar i division tre, är fortfarande i extas över fredagens bravur. Men det var inte bara serietillhörigheten som förändrades i fredags, utan även tränarens frisyr.

– Det var en match vi hade svårt med förra året, Kista borta. Då sade jag till spelarna att vinner ni den här matchen så klipper jag av mig håret. Men vi förlorade den matchen så klart. Då sade jag att vinner ni serien så kan ni raka av mig håret, och det gjorde de också. De tog en trubbig sax och klippte av mig håret, alla tog en tofs var, säger Johan Boyaci.

De tog en trubbig sax och klippte av mig håret

Johan Boyaci

Laget har nu avancerat i seriesystemet och tränaren är mycket nöjd. Men i januari var det inte ens säkert att det skulle bli en trupp. Johan Boyaci hade varit tränare tidigare, men lagt av då han fick tillökning med ett till barn i familjen.

Inför säsongen var laget splittrat och klubben ringde honom för att se om han ändå inte ville köra. Han sade att han behövde en vecka för att ringa runt till lite spelare. Sagt och gjort, Johan Boyaci ringde och spelarna kom.

– Det är lätt att säga att man vill komma etta i en serie, sedan är det svårt att skapa gruppen och dynamiken i truppen. Att göra så att alla går mot samma mål. Det är starkt av allihopa. Inte bara av mig som tränare och spelarna, utan alla ledare runt omkring. Alla behövs för att lägga pusslet.

Firade med middag

Efter vinsten gick laget och åt middag tillsammans. Men det stora firandet blir på lördag när det vankas mat och utgång med truppen, medlemmar i styrelsen och juniorer.

Hur börjar ni förbereda er för nästa säsong?

– Alla ställer samma fråga till mig, och jag säger så här: Låt mig få njuta av den här vinsten. Efteråt måste vi ta nya tag och börja planera inför nästa år. Det börjar egentligen direkt nu i november och december med vinterträningar och förberedelser.

ANNONS