ANNONS

Järfälla HC jagar spelare inför premiären

Järfälla HC
Måljubel i JHC, men laget går troligen en tuff säsong till mötes som nykomling i tvåan.
För två veckor sedan bytte Järfälla HC tränare i A-laget, vilket fick fyra spelare att lämna. Nu söker JHC nya spelare på bland annat facebook. Och premiären i division 2, där JHC är nykomlingar, är redan på tisdag.
ANNONS

– Vi har 17 utespelare och tre målvakter så det är ingen kris, men det är bra om man kan vara fler än 20 spelare. På division 2-nivå har spelarna jobb, kanske familj, och kan åka iväg på en resa både privat eller med jobbet, säger Karim Tomtchev, sportsligt ansvarig i JHC.

Det var för cirka två veckor sedan som klubben beslutade att byta tränare. Mikael Forsberg fick gå och Christer Westerlund, som tidigare har jobbat i JHC och nu fanns tillgänglig, tog över i stället.

Skrällde i fjol

– Vi var inte nöjda med det sportsliga och då valde vi att göra skiftet innan säsongen i stället för mitt under den, säger Karim Tomtchev.

Truppen är relativt intakt sedan förra säsongen då Järfälla HC ganska otippat för de flesta lyckades ta sig upp från division 3 till tvåan.

Då det inte kryllar av nyförvärv som förstärker laget inför comebacken i division 2 är det extra viktigt att verksamheten anpassas till den nya nivån, förklarar Karim Tomtchev.

– Det handlar om träningarna, både innehåll och mängd. Det var det vi inte tyckte fungerade och därför bytte vi tränare.

Fyra spelare drog

Alla spelare uppskattade dock inte att Mikael Forsberg fick lämna. Fyra av dem valde att hastigt och för JHC mindre lustigt byta klubbadress till seriekonkurrenten Bålsta HC.

Men de är snart tillbaka i Järfälla ishall. Just Bålsta HC är nämligen JHC:s motståndare i premiären i division 2 östra A, som spelas hemma i Järfälla på tisdag, den 26 september, med nedsläpp klockan 19.10.

– Det är inget speciellt med det för min del, och inte för våra spelare heller tror jag. De umgås privat med de här fyra spelarna, så det är nog ingen stor grej, säger Karim Tomtchev.

ANNONS

Är det inte svårt att få in nya spelare nu, så här bara dagar före premiären?

– Det är ingen optimal sits, men vi jobbar med det. Jag har en lång lista på spelare som jag ringer upp.

Målet för nykomlingen JHC är att etablera sig i division 2, berättar Karim Tomtchev.

– Och kan vi göra det utan att bli indragna i kval så är det jättebra. Början på säsongen blir viktig. De fyra bästa lagen i seriens första del har säkrat nytt kontrakt redan i november, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.