Järfälla HC är tillbaka i division 2

Järfälla HC
Allsång och glädje i JHC:s omklädningsrum efter segern borta mot FOC Farsta.
Efter några år i divison 3 är Järfälla HC tillbaka i tvåan. Avancemanget säkrades i och med torsdagskvällens seger, 9–4, borta mot FOC Farsta – trots att en match återstår i kvalserien.

– Riktigt skönt! Det här är för hela kommunen och klubben. Jag tror inte vi har fattat det ännu så här direkt efter matchen. Det är mycket tankar och känslor, säger Andreas Mindell.

Han inledde säsongen som spelare men sadlade en bit in i den om och blev lagledare. Inför säsongen hade hade laget inte en tanke på att man skulle kunna ta sig till kvalserien, men man blev bara bättre och bättre.

”Sliter kopiöst”

– Ja, vi har gjort en jättefin säsong. Grabbarna sliter kopiöst och jobbar för varandra hela tiden. Det är därför det har gått så bra, säger Andreas Mindell.

Väl i kvalserien såg Järfälla HC ingen anledning att slå av på takten. Man inledde med tre raka segrar och hade chansen att bli klara för division 2 redan i den fjärde matchen, hemma mot Gimo i tisdags, men då blev det förlust med 2–3.

Mest JHC på läktaren

– Då låste det sig. Det var nog inramningen med klack och allt på hemmaplan som gjorde att pressen blev för stor, säger Andreas Mindell.

Stor publik var det även i Farsta på torsdagen, 318 åskådare varav merparten kom från Järfälla. Men den här gången var det inget som tyngde JHC-spelarna.

– Nej, det var nog lite lättare på bortaplan och nu hade vi verkligen bestämt oss. Vi skulle vinna. Och så gjorde vi en av säsongens allra bästa matcher.

Tre mål på en minut

Första perioden slutade dock mållös, trots stort spelövertag. Men i andra periodens inledning gjorde JHC tre mål på en minut och vann till slut perioden med 6–2. FOC Farsta försökte resa sig i sista och reducerade två gånger innan JHC åter gick ifrån och vann med 9–4.

Efter matchen firade JHC-spelarna med allsång i omklädningsrummet. Klassikern ”Vi är tillbaka” följdes av lite mer oväntade ”Genom Eld & Vatten” med Sarek.

Hälsning från Sarek

– Den har hängt med som en segersång hela säsongen. Nu kan alla den utantill eftersom vi har vunnit så mycket. En av sångerskorna i Sarek, Zara Sigfridsson, önskade oss lycka till på Instagram innan matchen. Det var kul! säger Andreas Mindell.

Lite mer firande blir det på söndag då Järfälla HC tar emot Sudrets HC hemma i Järfälla. Matchen saknar betydelse, men Andreas Mindell hoppas att det kommer mycket folk ändå och hyllar laget.

”Jättelyft för föreningen”

– Ja, det är de värda. Sedan börjar ett stenhårt jobb på måndag med att forma truppen och organisationen för division 2. Det blir ett jättelyft för föreningen att spela i division 2 igen.

Matchen på söndag har nedsläpp klockan 15.