Järfällas veteraner dominerar mot jämnåriga

Järfälla BTF
Prispallen i singeltävlingen. Tvåan Lars Millbert t.v. och trean Jonas Lindqvist t.h.
Till vardags håller gubbarna i Järfälla BTF:s division 1-lag jämna steg med 20-åringar. När veteran-SM avgjordes i Göteborg i helgen dominerade de i klassen för 50–55-åringar.

– Ja, det blev stort skrammel för mina grabbar, säger Gunnel Milllbert som ringer och tipsar om Järfälla BTF:s framgångar i veteran-SM.

Hon har följt sin son Lars Milllbert och hans kompisar ända sedan de spelade i elitserien med IK Bele på 1990-talet och var i många år ledare och ungdomstränare i Riddaren BTF, en klubb som startades när IK Bele hade en svacka.

Snabbt från åttan till ettan

– Vi som hade spelat för Bele i eliten drog igång Riddaren för att spela i de lägre serierna, ha kul, och ta en pizza tillsammans efter matcherna, säger Lars Millbert.

Men man blev inte kvar i gärdsgårdsserien särskilt länge utan klättrade raskt från division 8 till division 1.

Där spelar laget än i dag, fast nu i Järfälla BTK som är resultatet av en hopslagning mellan IK Bele och Riddaren BTK.

– Vi gick ihop 2011. Det var onödigt att ha två klubbar som konkurrerade om träningstider och annat, säger Lars Millbert.

50-plussare i A-laget

I A-laget i division 1 spelar Lars Mlilbert, Jonas Lindqvist Per Delby och Erik Zetterström. Alla fyra är i 50-årsåldern, medan många av motståndarna är omkring 20 år.

– Ja, vi lyckas tampas med dem och division 1 är ju hyfsat högt. Det funkar fast vi är gubbar. Vi är samma lag som för 30 år sedan. Nu lirar vi och har jäkligt kul ihop, säger Lars Millbert.

När gänget ställdes mot jämnåriga motståndare i veteran-SM slutade det alltså med ”stort skrammel”.

Guld och silver i lagtävlingen

I lagtävlingen tog Per Delby och Erik Zetterström guld. Järfälla BTF la också beslag på silvret, genom Lars Milllbert och Jonas Lindqvist.

Lars och Jonas tog även silver i dubbel och Lars kammade sedan hem sin tredje silvermedalj i singel, där Jonas tog brons.

Järfälla BTF

Järfälla BTF:s Lars Millbert tog hem tre silver – i lag, dubbel och singel.

Järfälla BTF kammade hem ytterligare en medalj, i klassen för 55–60-åringar. Där fick Åke Huss nöja sig med silver efter 17–19 i skiljeset i finalen.

– Han hade tre matchbollar så det var nog blandade känslor för honom, säger Lars Millbert.

VM i Las vegas nästa mål

Totalt hade Järfälla BTK med cirka 15 spelare på veteran-SM, och var därmed största klubb.

Lars Millbert och hans kompisar i A-laget siktar nu på att komma iväg på veteran-VM som avgörs i Las Vegas, USA, i mitten av juni.