Järfällas herrar vann SM – silver för damerna

Järfälla Vattenpolo
Järfällas herrar firar SM-guldet efter seger med 6–5 i finalen mot Polisen.
Järfälla Vattenpolos herrar och damer fortsätter att turas om och ta SM-guld vartannat år. Den här gången var det herrarnas tur, seger mot Polisen i finalen i Eriksdalsbadet i lördags, medan damerna fick ge sig efter straffavgörande mot Neptun.

– Ja, tyvärr. Vi kände nog att vi var det bättre damlaget, men det var nervöst, säger Bengt Lidh, ordförande i Järfälla vattenpolo.

Järfälla Vattenpolo

Järfällas damer förlorade sin final mot Neptun efter straffavgörande.

Järfällas damer inledde starkast och gick upp till 4–0 i första perioden, men Neptun jobbade sig ikapp till 5–5. I sista perioden gick Järfälla ifrån till 7–5, men Neptun reste sig igen och kvitterade till 7–7 med två minuter kvar. Matchen avgjordes sedan på straffar, och där hade Neptun marginalerna med sig.

Herrarna vände underläge

Herrarnas final blev också rafflande. Polisen var effektiva i början och ledde med 5–2 efter två perioder, men Järfälla öste på och vann tredje perioden med 4–0. Sista perioden blev mållös, så Järfälla vann med 6–5.

Järfälla Vattenpolo

Guldet är klart. Järfälla jublar med kramkalas och ett bassängdopp.

Järfälla vann dubbelt, både herrar och damer, fyra år i rad (2010–2013), men därefter har de turats om att ta hem SM-guldet. Damerna vann 2014, herrarna 2015, damerna 2016 – och nu alltså herrarna igen 2017.