ANNONS

Järfällas hopp hoppade hem trippel i Norge

Amanda Lundin tränar sex dagar i veckan på Eriksdalsbadet för Stockholmspolisens Simhopp.
Amanda Lundin tränar sex dagar i veckan på Eriksdalsbadet för Stockholmspolisens Simhopp.
Amanda Lundin från Järfälla är bäst i norden på simhopp. Hon hade aldrig vunnit tidigare på Nordiska Juniormästerskapen, nu vann hon tre gånger om.
– Det här var mitt sjätte NJM men jag har aldrig tagit guld förut så det var extra roligt att vinna tre stycken, säger hon.
ANNONS

Järfällas framtidshopp inom simhopp, Amanda Lundin, 13, kom hem från de Nordiska juniormästerskapen (NJM) med tre guldmedaljer om halsen.

Trots att hon bara är tretton år har hon redan deltagit på NJM vid sex tillfällen men aldrig tidigare vunnit någon gren. Hon har kommit tvåa och fyra och oftast bara tävlat i en eller två grenar.

Nu tävlade Amanda Lundin på samtliga tävlingshöjder (1m, 3m, och höga hopp) och hamnade högst upp på pallen i varje gren.

– Det kändes bra när jag tävlade och det var roligt att vara där. Vi hade ett bra lag som stöttade och hejade på varandra hela tiden, säger Amanda.

Sverige tog storslam

Av de 33 grenarna i Nordiska mästerskapet vann Sverige 27 och dominerade årets upplaga av tävlingen. 14 av dessa medaljer togs av hoppare från Stockholmspolisens IF – den förening som Amanda tränar i på Eriksdalsbadet.

Amandas huvudgren är höga hopp och det var även den grenen hon uppskattade mest att hon vann på NJM.

– Egentligen missade jag lite i varje hopp förutom det sista så det var extra skönt att jag vann ändå. Den var den grenen jag hade hoppats på inför tävlingen, säger hon.

ANNONS

Satsar mot Europa

Amanda satsar på att nå de Europeiska juniormästerskapet och har klarat av kvalpoängen under året. Hon behöver göra det en gång till för att bli aktuell för uttagning. Och det har hon flera tävlingar på sig att göra under 2019, både nationella och internationella.

Efter nyår blir Amanda B-hoppare vilket betyder att hon får tävla från 10 meter. Hon gör redan flera av sina hopp från den högsta plattformen och de andra är redan på gång.

– Det har gått bra under hösten och förhoppningsvis fortsätter det så.

Amandas första tävling under 2019 blir SM som går i hennes hemmabassäng i Eriksdalsbadet.

Amanda Lundin, simhopp

Amanda Lundin siktar högt. Foto: Chris Andersson

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!