ANNONS

Järfällas Robin och Emma till NM i Reykjavik

Robin Hansson, EMma Rotstam, Järfälla SS
Robin, 16, började I Järfälla SS som 4-åring. 19-åriga Emma började då hon var 3 år.
Robin Hansson, Emma Rotstam, Järfälla SS
Robin Hansson och Emma Rotstam i Järfälla simhall.
Två simmare från Järfälla Simsällskap är uttagna i landslagstruppen till NM i Reykjavik, Island, den 1–3 december. Att 16-årige Robin Hansson skulle komma med i juniortruppen var väntat, men att 19-åriga Emma Rotstam skulle slå sig in i som senior blev en glad överraskning.
ANNONS

– Ja, jag har simmat i ungdomslandslaget, men det var 2012. Sedan dess har jag inte kommit med i landslaget, förutom i öppet vatten på somrarna. Jag försökte ta mig till NM i fjol men missade då, så jag hade inte väntat mig att komma med nu, säger Emma Rotstam.

För Robin Hansson, som nådde stora framgångar i somras med bland annat ett guld i ungdoms-OS och elva medaljer i USM, var platsen i juniortruppen mer väntad.

Guld i ungdoms-OS för Järfällas Robin Hansson

Han kommer att delta på fyra individuella distanser – 1 500, 400, 200 och 100 meter frisim – plus troligen en lagkapp.

”Brukar simma många distanser”

– Schemat låg bra så jag valde att köra alla fyra. Jag brukar simma många distanser, säger han.

Robin var nära att ta medalj på junior-NM i fjol och siktar på att få flera medaljer och personliga rekord med sig hem från Island.

– Ja, målet är att persa på alla fyra. Jag vill simma snabbare än jag någonsin har gjort.

Har ökat träningsdosen

Han går första terminen på Järfälla gymnasium och simmar nu före skolan två dagar i veckan och efter skolan fyra dagar i veckan. Utöver det kör han ett simpass på lördagar och dessutom två gympass i veckan.

ANNONS

Robin Hansson, Järfälla SS

Robin Hansson siktar på medaljer i junior-NM.

– Jag har gått från sex pass i veckan till totalt nio. Det känns i kroppen. Jag är lite trött på söndagarna, som är min vilodag. Men jag känner också att jag är starkare i kroppen när det är dags för tävling, säger Robin.

”Få erfarenhet och ha kul”

Emma Rotstam gick ut gymnasiet i juni och jobbar nu på Mio i Barkarby och på simskolan i simhallen. Att dessutom hinna med åtta simpass och två gympass i veckan är tufft, men det går förklarar hon.

Emma Rotstam, Järfälla SS

Emma Rotstam simmar åtta pass i veckan i Järfälla simhall.

I NM ska hon simma 400 och 800 meter fritt, plus förhoppningsvis lagkappen 4×200 meter. Tyvärr har Emma varit sjuk en del den senaste tiden, vilket har stört träningen och uppladdningen inför NM.

– Jag får åka dit med en bra inställning och prestera så bra som möjligt. Målet blir att nå så nära mina pers som möjligt och att åka dit och få erfarenhet och ha kul, säger Emma.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.