ANNONS

Jätteframgångar för Hässelby-Kälvesta i TV-pucken

TV-pucken, hässelby-kälvesta
Totalt åtta TV-puckmedaljörer kommer från Hässelby-Kälvesta!
Västerort fortsätter att vara en riktig talangfabrik för svensk ishockey. Inte mindre än sex spelare från Hässelby-Kälvesta var med och vann klassiska TV-pucken i helgen, och ytterligare två tog hedrande bronsmedaljer i turneringen.
ANNONS

Som Mitt i rapporterat tidigare lyckades Hässelby-Kälvesta HC med konststycket att få med hela åtta spelare i TV-pucken, den årliga turneringen för 14-15-åriga tjejer och killar från hela landet som är de bästa i sin årskull.

Supersuccé för Hässelby-Kälvesta HC – åtta spelare till TV-pucken

I helgen avgjordes turneringen och det blev ingenting annat än succé för spelarna från västerort.

Dramatisk final

I det vinnande laget Stockholm Nord, som tog en dramatisk finalseger med 5-4 mot Östergötland, fanns fem spelare från HKHC: målvakten Gustaf Albihn, backarna Rasmus Larsson och Axel Bengtsson, samt de bägge forwardsspelarna Emil Samuelsson och Kalle Broed.

Med i laget fanns även Spånga IS IK-fostrade August Classon, som numera spelar klubblagshockey för Djurgården.

Stockholm Nord, TV-puckenspelar från Hässelby-Kälvesta HC

Fem spelare i Stockholm Nord – som vann TV-pucken på pojksidan – kommer från Hässelby-Kälvesta: Från vänster: Gustaf Albihn, Kalle Broed, Rasmus Larsson, Emil Samuelsson, Axel Bengtsson. Foto: Magnus Classon

Fler vinnare

På flicksidan vann inte Stockholm, men Hässelby-Kälvesta var ändå representerat i segrarlaget. HKHC:s målvakt Tilde Eriksson deltog nämligen för Dalarna, som vann den första TV-pucken någonsin för tjejer (hette tidigare Stålbucklan) efter finalseger mot Småland med 3-2.

ANNONS

Lag Stockholms tjejer knep tredjeplatsen i turneringen. I laget spelade HKHC:s Frida Jansson och Moa Gustavsson, samt Madeleine Al-Hammami från Spånga IS IK.

Fostrade i klubben

I Hässelby-Kälvesta är man särskilt stolta över att hela sex av de åtta TV-puckspelarna är fostrade i klubben och aldrig har spelat någon annanstans.

väst, tv-pucken, ishockeyföreningen hässelby SK kälvestaTränare: Micke Kempe

Träning i Grimsta ishall för tjejer och killar från Hässelby-Kälvesta HC. Tränaren Micke Kempe instruerar. Foto: Christian Lärk

– Det är ett bevis på att man kan stanna kvar i sin hemförening och ändå komma väldigt långt. Det tyder på att spelarna trivts och känt att de fått en bra hockeyutbildning, säger kansli- och sportchefen Magnus Larsson.

”Trivs väldigt bra ihop”

Men det handlar också om den kamratskap som uppstår när man spelar ihop länge och lär känna varandra utan och innan. Många av HKHC:s spelare går i samma skola, Profilskolan i Vinsta, och har valt ishockey som inriktning.

– Särskilt i vår 04-kull bland killarna är det många som hängt ihop ända sedan hockeyskolan, och de har trivts väldigt bra ihop. Det gör att det här är extra kul, säger Magnus Larsson.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.