ANNONS

Jennifer dansade hem ett VM-guld i disco

Jennifer Wallén
Jennifer Wallén har vunnit två SM-guld och två EM-guld tidigare i år och tog nyligen dessutom ett guld och ett silver i Disco-VM i Örebro.
Jennifer Wallén
Jennifer Wallén har vunnit två SM-guld och två EM-guld tidigare i år och tog nyligen dessutom ett guld och ett silver i Disco-VM i Örebro.
Jennifer Wallén
Jennifer Wallén på prispallen som segrare i Disco-VM för juniorer.
Jennifer Wallén och Stephanie Wallén
Tvillingsystrarna Stephanie och Jennifer Wallén, här med sin tränare Marco Behal, tog VM-silver i pardisco.
Jennifer Wallén utklassade 105 motståndare och tog guld för juniorer när disco-VM avgjordes i Örebro förra helgen.
– Kompisarna sa att det hade gått bra, men jag visste inte säkert förrän domarna kom fram till mig, säger 15-åringen från Vallentuna.
ANNONS

VM avgjordes i sex ronder med tre danser i varje. Efter den 18:e dansen visste Jennifer att hon hade chansen, men hon kunde inte jubla förrän hon fick domarnas besked.

– Jag fokuserade så på min egen dans så jag visste inte hur det gått för de andra, säger hon.

Men ingen av de 105 konkurrenterna kunde mäta sig med Jennifer, som tog hem det första VM-guldet någonsin för Showdansskolan Flex.

Stegen hon tävlade med har hon övat in sedan slutet av sommaren. Jennifer tränar fem sex gånger i veckan, utöver disco även jazz, modern dans och balett.

– Och så kör jag en del styrka och kondition. Det måste man för att orka. Dansen innehåller mycket hopp, kickar, snurrar och steg, säger hon.

Med så mycket träning blir det ont om ren fritid för Jennifer som går i 9:an i Lovisedalsskolan och är mån om att även hinna sköta skolarbetet, men det bekymrar henne inte.

– Nej, när jag dansar träffar jag ju mina danskompisar och när jag går i skolan hinner jag hänga med skolkompisarna.

Jennifer nöjde sig inte med en medalj i VM. Tillsammans med sin tvillingsyster Stephanie tog hon även hem silver i pardisco.

Hela 2016 har gått som en dans för Jennifer. Hon tog två guld i SM, ett själv och ett tillsammans med Stephanie, och lika bra gick det på EM i Tjeckien i somras.

ANNONS

– Det beror nog på at jag är så målinriktad. Jag sätter upp mål och sedan vill jag verkligen uppnå dem. Också har jag bra stöd av mina föräldrar och av min tränare Marco Behal, säger hon.

Närmast nu väntar NM i Katrineholm i december. Till nästa år går Jennifer upp en klass och börjar mäta sig med vuxna.

– Det är mycket tuffare så det blir nya utmaningar. Men nu i höst har jag börjat tävla i vuxenklass här hemma i Sverige för att ranka mig till nästa år och det har gått jättebra, säger Jennifer.