Jeppsson tror på bra chans i play off

Patrik Jeppsson tror på sitt Rotebro i play off mot Sandviken.
Patrik Jeppsson tror på sitt Rotebro i play off mot Sandviken.
Seriesegrande Hagunda valde överraskade Hässelby som motståndare i play off till allsvenskan i innebandy.

För Rotebro IS innebär det att man ställs mot Sandvikens AIK i bäst av tre matcher.

På lördag inleder Rotebro IS kvalet till allsvenskan borta mot Sandviken. I lagens två grundseriemöten blev det 6–6 efter förlängning i Sollentuna sporthall och i Sandviken vann Rotebro med 4–3.

Att det blir Sandviken som Rotebro möter beror på att seriesegrande Hagunda valde att möta Hässelby.

– Vi hade nog förväntat oss att Hagunda skulle välja Sandviken, säger backen Patrik Jeppsson.

Sett till att Uppsalalaget slog Sandviken i en av två grundseriematcher och förlorade båda mot Hässelby, förbryllar Hagundas val. För Rotebro spelar det kanske mindre roll vilka man fick i play off 1. Man tog två av sex poäng mot Hässelby, fyra av sex mot Sandviken.

– Vi har ett litet övertag mot Sandviken. Å andra sidan är det andra förutsättningar i kval, säger Patrik Jeppsson och noterar att Sandviken spelade i allsvenskan förra säsongen.

Gästrikarna har grundseriens etta och trea i poängliga. Den vanns av Christoffer Johansson med 59 poäng fördelat på 34 mål och 25 assist. Honom lär Jeppsson hamna i många dueller med.

– Han har ett snabbt och bra dragskott. Vi behöver ligga tätt och spela tufft mot honom.

På frågan om Johansson är snabb? minns Jeppsson ett trash talk mellan dem inför en tekning. Patrik utmanade i korta drag Christoffer Johansson på en löpduell. Och direkt på tekning störtade båda efter bollen. Först fram var Jeppsson.

– Jag får väl påminna honom, haha.

– Alla i laget är vinnarskallar och jag tror att vi har bra chans att slå ut Sandviken i bäst av tre matcher, fortsätter Patrik Jeppsson.

Match 1 spelas i Sandviken den 12 mars. Returen spelas i Sollentuna sporthall den 18 mars, 20.00. Om det krävs en tredje match spelas den i Sollentuna dagen efter, den 19 mars.

Segrarna mellan Rotebro–Sandviken och Hagunda–Hässelby möts i play off 2. Segraren i den duellen går upp i allsvenskan.