SM-guld för Emil och Jesper från Väsby

Jesper Ahlin
Prisutdelning för P15-kulstötarna i USM, med Jesper Ahlin högst upp på pallen.
Väsbykillarna Jesper Ahlin och Emil Johansson svarade för enastående insatser när USM i friidrott avgjordes i Växjö nyligen. Ett guld och ett silver var kammade de två talangerna hem.

– Jag är väldigt nöjd. Mitt guld på 400 meter var lite förväntat – det är min fokusgren som jag är allra bäst på – men jag tog silver på 60 meter också, och kom fyra i häck, säger Emil Johansson.
Han tävlar i P16 och vann 400 meter på tiden 50,69 sekunder medan det krävdes personbästa med 7,09 för att ro hem silvret på 60 meter.

Överlägsen seger i kula

Jesper Ahlin tävlar i P15 och tog guld i kulstötning där han hade tävlingens fem bästa resultat och vann överlägset på 17,93 – över tre meter längre än tvåan och ett resultat som räknas bland de allra bästa på hela USM. Han tog sedan silver i viktkast på 16,80.

Jesper Ahlin och Emil Johansson friidrott

Jesper Ahlin och Emil Johansson på Svealandsmästerskapen för precis två år sedan, då de fortfarande tävlade för Väsby IK.

Både Jesper och Emil tävlar för Tureberg Friidrott, men är från början fostrade i Väsby IK Friidrott.

Innesäsongen är över

Nu är inomhussäsongen över och det är enbart träning som gäller för att komma i form till utesäsongen som inleds i månadsskiftet maj-juni.
– Det är ganska skönt faktiskt. Man är lite trött efter en lång säsong, nu gäller det bara att förbereda sig för nästa, säger Emil Johansson.