ANNONS

Joel Warrén spurtade hem två SM-guld

Joel Warrén
Joel Warrén tar en klar spurtseger i lördagens linjelopp.
Joel Warrén
Joel Warrén på väg tillbaka uppför Galgberget i tempoloppet.
MTB Täbys Joel Warrén vann två guld på ungdoms-SM i landsväg som avgjordes i Halmstad i helgen. Den 14-årige Täbykillen var starkast i spurten i både tempo- och linjeloppet.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om Joel Warréns framgångar inom mountainbike. I helgen visade han att han även kan cykla snabbt på landsväg.

När USM avgjordes på Galgberget i Halmstad tog han först hem lördagens linjelopp 9,7 sekunder före David Larsson, Staffanstorp CK.

Regnigt och blåsigt SM

Det var mycket regnigt och blåsigt, stundtals med vindbyar på 17 meter per sekund och det 40 kilometer långa loppet gick fyra varv upp och nerför Galgberget med en tuff avslutning uppför mot mål. Fem cyklister tog sig loss i en spurtuppgörelse, där Joel Warrén alltså var starkast.

Joel Warrén

Joel Warrén drar upp farten i klungan, före Eric Pedersen och David Larsson.

– Det var tuffa förutsättningar och det var svårt att veta hur jag skulle öppna. Efter vändpunkten tilltog vinden, det kändes nästan som att man stod stilla i motvinden, säger Joel Warrén.

Det gjorde han dock inte. Under linjeloppet höll Joel Warrén en snittfart på 35 kilometer i timmen.

”Räv och rackarspel”

Regnet och blåsten höll i sig under söndagen då tempoloppet på 10 kilometer avgjordes. Det blev en avvaktande körning där ingen ville riktigt sätta fart.

– Det var lite räv och rackarspel om vem som skulle ta initiativet. Ingen vill ligga först när det blåser så mycket. Jag provade att göra ett ryck i sista backen men fick inte luckan jag hade hoppats och valde att vänta till spurten i stället, säger Joel Warrén.

ANNONS

Tog hem spurten

Ett klokt beslut, skulle det visa sig. Spurten drogs till slut igång av Eric Pedersen från arrangörsklubben CK Bure och Joel Warrén följde tätt bakom för att gå förbi med 300 meter kvar och till slut ta en klar seger.

Joel Warrén

Pallen i linjeloppet. David Larsson, Staffanstorp CK, Joel Warrén, MTB Täby, och Eric Pedersen, CK Bure.

– Det blev ett perfekt uppdrag för mig i spurten, att ligga bakom Eric.

Cyclocross är favoriten

Joel Warrén tävlar för MTB Täby och kör mountainbike till vardags. Där har han redan ett SM-guld i Sprint och ett SM-silver i XCO, men helgens SM-guld var hans första i landsväg.

Den 2 september drar nästa säsong igång med Cyclocross, där man cyklar på förstärkta robusta landsvägscyklar i terräng, som är Joels favoritdisciplin.

– Jag älskar när det är kallt, blött och lerigt. Då får man verkligen kämpa, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.