ANNONS

Johan Mjällby tar över kometlaget

Legendaren Johan Mjällby är ny tränare för FC Stockholms herrlag.
Legendaren Johan Mjällby är ny tränare för FC Stockholms herrlag.
FC Stockholm strävar mot herrallsvenskan i fotboll.
Nu har man klart med en tränare som sannerligen har rutin från högsta serien – AIK-ikonen Johan Mjällby.
ANNONS

FC Stockholms herrlag, med Kristinebergs IP som hemmaarena, har på åtta år klättrat från division 7 till division 2. Målet är att på sikt nå fotbollsallsvenskan.

Idag fredag presenterade laget sin nye tränare, och det är ingen mindre än AIK-ikonen Johan Mjällby. 47-åringen leder sin första träning med laget i början av januari.

– Jag hade bestämt mig för att tacka nej till alla uppdrag i Sverige, säger Mjällby i ett pressmeddelande. Jag ville jobba utomlands igen. Men jag blev nyfiken på FC när de hörde av sig. Efter vårt första möte gick allt väldigt snabbt. Vi pratade samma språk.

Johan Mjällby var mycket framgångsrik som spelare och vann SM-guld med AIK 1998 innan flytten till skotska Celtic. Det blev även en sejour i spanska Levante. På meritlistan finns 49 A-landskamper.

2010 började Mjällby sin tränargärning då han blev assisterande i Celtic, och senare assisterande i engelska Bolton. Efter flytten tillbaka till Sverige har han varit manager i Västerås SK, och tränare för Gefle IF. Och nu är Johan Mjällby alltså tillbaka i huvudstaden.

– FC Stockholm har något stort på gång och jag vill vara med på resan som de har påbörjat. Lägger vi ner det hårda arbete som krävs så ser jag inte mycket som kan stoppa oss. Det ska bli härligt att få tillbaka pulsen och jag är otroligt laddad för uppgiften.


Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.