Jonas Olsson: Därför valde jag Djurgården

Mittbacken Jonas Olsson klar för Djurgården.
Jonas Olsson klar för Djurgården.
Förre landslagsbacken Jonas Olsson lämnar Premier League för allsvenskan och Djurgården.
 – Det är väldigt roligt att vara här i Djurgården och att få vara hemma i Sverige igen efter tretton år utomlands, säger Jonas Olsson.

 

Den 34-årige mittbacken kommer närmast från West Bromwich i Premier League. Han gör sin första träning med Djurgården på fredagen.

– Dels har jag pratat mycket med Kim och Isak som jag känner bra sedan landslagstiden och jag känner att jag kommer hem till en allsvenska som har utvecklats jättemycket. Samtidigt har jag haft det tyngre med speltid i West Brom. Det har ju varit ett riktigt bra år för laget men konkurrensen har varit riktigt tuff, speciellt med Johnny Evans som jag tycker är en av ligans bästa mittbackar. Men fysiskt sett känner jag att jag är i kanske den bästa formen jag varit i så då har beslutet växt fram. Jag vill spela matcher och chansen att få spela i en stor klubb i allsvenskan har lockat. Jag har ju tidigare varit i Landskrona, Nijmegen och West Bromwich som alla har varit mittenlag, så det är kul att komma till en förening med höga ambitioner. För egen del kommer jag själv hit med stora ambitioner så det passar ju bra, säger Jonas Olsson till Djurgårdens hemsida.

”Behandlat mig väl”

Han berättar att West Bromwich har varit tillmötesgående vid övergången.

– Jag har varit lojal och klubbarna har varit lojala mot mig genom åren. West Bromwich har jag varit i under nio år och de har alltid behandlat mig väl. Men nu kände det som att det var dags för något nytt för min del. De har varit bra i de här samtalen kring övergången och förstått min situation, att jag vill visa respekt till mina nya lagkompisar här och vara med från början av säsongen. Så hatten av för West Brom och Bosse (Andersson) för att de fixat det så smidigt.

”Oerhört glada”

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är mycket nöjd med värvningen.

– Vi är oerhört glada att ha Jonas på plats hos oss. Han blir en viktig kugge för oss i defensiven inför den allsvenska starten. Ser man på hans meriter får vi in en riktig fältherre i försvaret med en stor vinnarskalle. Det här är något vi har sökt aktivt efter så det ska bli väldigt intressant att se honom leda backlinjen i den blårandiga tröjan framöver, säger Bosse.