ANNONS

Jonathan Augustinsson med i U21-landslaget

Jonathan Augustinsson (DIF) at the Svenska cupen semifinal
Jonathan Augustinsson i semifinalen i Svenska Cupen i våras.
Jonathan Augustinsson har tagit en ordinarie plats som vänsterback i Djurgården i år. Nu är den 22-årige Kungsholmskillen dessutom uttagen i U21-landslagstruppen för tredje gången.
ANNONS

– Det har gått bra tidigare och jag hoppas att jag spelar från start den här gången, säger Jonathan Augustinsson till Djurgårdens hemsida.
U21-landslagets EM-kval går in i en avgörande fas i och med matcherna mot Ungern i Falkenberg den 7 september och Turkiet i Helsingborg den 11 september.

Totaalt sex Stockhomare i truppen

Förbundskaptenen Roland Nilsson presenterade sin trupp i onsdags och Djurgårdens vänsterback kom alltså med.
Jonathan Augustinsson kom till Djurgården från Brommapojkarna inför säsongen 2016 men har haft en del skadeproblem och har först i år tagit plats i startelvan.
I den svenska U21-truppen finns utöver Augustinsson ytterligare fem Stockholmare – tidigare Djurgårdsbacken Felix Beijmo (Werder Bremen), anfallaren Joel Asoro (Swansea City), AIK:s målvakt Oscar Linnér och de två ex-AIK:arna Alexander Isak (Borussia Dortmund) och Anton Salétros (FC Rostov).

Samling dagen efter derbyt på Tele2

Truppen samlas i Halmstad den 3 september. Dagen innan, på söndag, spelar Djurgården derby mot Hammarby på Tele2 Arena klockan 15 – och Jonathan Augustinsson är tillbaka efter avstängning.
– Jag är väldigt laddad inför matchen och jag tror att det är ett bra läge att verkligen vända trenden som varit, säger Jonathan Augustinsson och syftar på Djurgårdens bedrövliga derbyfacit i Allsvenskan de senaste åren.

ANNONS