ANNONS

Jubel i Täby FC när elitlaget lämnar in

Beskedet att Caperiotäby lämnar kommunen för samgående med Djurgården är ”ett lyft för Täby FC”, enligt mångårige ledaren Thomas Hjelm.

– Nu kan vi kliva fram ur skuggan, säger han.
ANNONS

Täby FC är en av Stockholms mest framgångsrika ungdomsklubbar och en av Sveriges största innebandyklubbar med 1 400 aktiva och 400 ledare. Ungdomssektionen har ändå stått i skuggan av Caperiotäby. Elitlaget Caperiotäby kom till Täby från Solna 2006 och har sedan dess varit en ständig kandidat till SM-medaljer.

Efter nyss avslutande grundserien åkte Caperio­täby ur Superligan och dygnet senare presenterades samgåendet med Djurgården.

– Senaste åren har vi i Täby haft en unik situation med fyra elitlag i innebandyns högsta eller näst högsta serie. Det har funnits fördelar. Men att ha ett SSL-lag, som stått lite utanför den stora kärnklubben, har varit besvärligt. Mycket energi och resurser har gått till Caperiotäby. En detalj som att få ihop sargvakter till fyra elitlag har varit svårt. För att inte tala om hall­tider, säger Thomas Hjelm, vice ordförande och sekreterare.

Hjelm är övertygad om att Täby FC nu tar klivet fram ur skuggan. Att man lyfter sin identitet.

Ser han krasst på det som hänt tror han dessutom att Täby FC i dag har ett bättre allsvenskt herrlag än Djurgården.

I det väger han in att Djurgården spelat i fyran den gångna säsongen och troligen inte får med sig hela Caperiotäby-truppen ner i allsvenskan.

– Vi är intresserade av några spelare. Vi slutade sjua som nykomlingar i allsvenskan denna säsong. Och vi har en talangfull trupp.

En handfull av TFC:s unga seniorer har förr spelat i Caperiotäby, men valt att gå tillbaka och representera moderklubben.

– Det är klubbkänslan. Viljan att spela i det lokala laget, vilket Caperiotäby egentligen aldrig blev, som spelar in. Många i vår trupp har spelat i Täby FC sedan de var knattar, säger Thomas Hjelm.

ANNONS

Drabbas Täby FC i efterhand av Caperiotäbys skulder?

– Nej. Caperiotäby har från början varit en fristående juridisk förening. Täby FC:s styrelse har varit noga med att våra medlemmars pengar inte får användas till Caperiotäbys budget.

ANNONS