Jubel i Frej Täby – sista sparken avgjorde

IK Frej Täby
Gulsvart TV-puckshög efter segermål på övertid mot Åtvidabergs FF.
IK Frej Täby klättrade upp till 14:e plats, precis över nedflyttningsstrecket i Superettan, i och med tre poäng hemma mot bottenkonkurrenten Åtvidabergs FF i lördags. Joseph Ceesay satte 1–0 på övertid, med matchens sista spark.

Det var en händelserik match inför ögonen på drygt 1 000 åskådare på Vikingavallen. Böljande spel, massor av målchanser och gula kort – och ett rött för IK Frejs Nsima Peter i 79:e minuten – men ändå mållöst när klockan passerade 90 minuter.

IK Frej Täby

Dida Rashidi gratulerar målsytten Joseph Ceesay.

De flesta var inställda på oavgjort när Frej lyckades gå till en sista attack. Dida Rashidi vann tillbaka bollen högt och fick ut bollen till Jakob Glasberg på högerkanten. Han hittade i sin tur Joseph Ceesay som med en volley satte bollen i mål.

Jämn bottenstrid

När sju omgångar återstår ligger IK Frej precis över nedflyttningsstrecket med sina 22 poäng. Men bottenstriden är jämn, endast fem poäng skiljer Gefle IF (25 poäng) på 12:e plats och nya jumbon Åtvidabergs FF (20 poäng) på 16:e.

IK Frej Täby

Efter sommaruppehållet har IK Frej Täby vunnit nästan hälften av seriematcherna, fyra av nio.

Nu väntar två bortamatcher för IK Frej, mot GAIS den 19 september och mot Degerfors IF fyra dagar senare. Nästa match hemma på Vikingavallen är IFK Värnamo som kommer på besök den 30 september.