Julia Ekholm flyttar till Florida

Julia Ekholm ska spela för UCF de närmaste fyra åren.
Julia Ekholm ska spela för UCF de närmaste fyra åren.
Efter ett intensivt år med EM-guld och klubbyte från Bollstanäs till AIK står Julia Ekholm inför nästa utmaning – universitetsfotboll i Florida.

19-åriga mittbacken Julia Ekholm flyttar nästa vecka till Orlando, Florida. I fyra år ska hon plugga buiseness på University of Central Florida, UCF och kombinera det med fotboll på högsta skolnivå.

– Det ska bli jättekul, säger Julia Ekholm och berättar att det är ett sent beslut hon fattat.

– Jag har funderat en del de sista två månaderna. På AIK, landslaget och spel i allsvenskan.

I slutet av november besökte hon skolan i Orlando. Normalt är att man gör ett besök över 48 timmar, men Julia hann bara med en dag. Tiden räckte för en positiv upplevelse. Hur snabbt allt gått kan belysas av att läsåret börjar i morgon, den 11 januari och Julia kommer vara på plats först den 18 januari.

– Jag har inte hunnit med allt pappersarbete, men skolan har godkänt att jag missar första veckan.

Med flytten kan AIK-backen och Väsbytjejen summera att intensivt 2015. För ett år sedan inledddes försäsongen i moderklubben Bollstanäs. I somras var hon startspelare i det U19-landslag som vann EM i Israel. Direkt efter hemkomsten från EM bytte hon från elitettan med BSK till allsvenskt spel i AIK.

– Jo, det är ett intensivt och bra år, säger hon och skrattar.

– Det är kul när det händer saker, fortsätter Julia Ekholm som nu hamnar i ett av de högst rankade universitetslagen i USA.

Tränaren heter Tiffany Roberts och hann på drygt 100 landskamper med att vinna OS- och VM-guld med USA.

– Hon verkar mycket bra. Jag hoppas att det blir lättare att kombinera fotboll och studier. Och att jag fortsätter utvecklas som fotbollsspelare, säger Julia Ekholm.