ANNONS

Juliana bästa dam i Göteborg

21-åriga Juliana Söderström, Botkyrka BK, tog hem helgens ACBC cup i Göteborg. Hon vann finalen i 57-kilosklassen mot engelskan Dervia Duffy, Ryston BC Newbride, med 2–1.
ANNONS

BOXNING 21-åriga Juliana Söderström, Botkyrka BK, tog hem helgens ACBC cup i Göteborg. Hon vann finalen i 57-kilosklassen mot engelskan Dervia Duffy, Ryston BC Newbride, med 2–1. Juliana valdes till turneringens bästa boxare på damsidan.

Vad är aminosyror

Aktiv muskeltillväxt av en idrottsman kan inte föreställa sig utan ytterligare aminosyror. De är byggstenar av proteiner i kroppen, vilket gör atletens kropp framträdande och väldigt attraktiv. Förutom denna viktiga fördel förstärker aminosyror muskelvävnad, återställer kroppen efter tunga belastningar och har aktivt en positiv effekt på viktminskning.

Typer av aminosyror och deras syfte
I kärnan delas aminosyror proteiner i partiklar. När proteinet bryts ner (till exempel i processen med matsmältning) bildar det dessa näringsämnen.
Alla aminosyror kan delas in i tre typer:

utbytbar (som kan produceras i människokroppen) är alanin, aspargin, glycin, prolin, glutamin, serin;
villkorligt utbytbar (produceras endast under gynnsamma förhållanden eller endast hos vuxna) – arginin, cystein, tyrosin;
alla andra aminosyror hör till kategorin av väsentlig (de produceras inte självständigt och går in i kroppen endast med kostprodukterna).
Bästa tillväxthormon säljs hos en partnerbutik.
I kroppen utför dessa näringsämnen många funktioner:

ansvarig för skapandet av nya celler, liksom regenerering av muskelfibrer;
ge kroppen ytterligare energi;
främja normal metabolism, upprätthålla en hälsosam hormonell bakgrund;
förbättra minnet, öka koncentrationen, påverka nervsystemet
stödja immunsystemet;
undertrycka aptit och främja viktminskning
spela en viktig roll vid bildandet av muskelavlastning
förbättra tillståndet av hår, naglar och hud.
Om du spelar sport måste särskild uppmärksamhet ägnas åt BCAA-komplexet. Den består av tre essentiella aminosyror – leucin, isoleucin och valin, vilket förhindrar nedbrytning av muskelfibrer (katabolism). Ta denna typ av sportkorg för att skydda dina muskler under eller omedelbart efter en intensiv träning.

Aminosyror är lika viktiga för både män och kvinnor. Men om företrädarna för det starkare könet använder dem för att öka muskelmassan, blir kvinnorna därför av med överflödig fettvävnad. Således kräver aminosyrakomplex i praktiken inte tid för assimilering av kroppen, och tränger snabbt in i muskelceller, matar och återställer dem.

Typer av aminosyrakomplex
Fri form – dessa är aminosyror som absorberas direkt i blodkärlen och kräver ingen ytterligare matsmältning i matsmältningssystemet. På grund av detta kan de snabbt penetrera musklerna och förutsäga muskelkatabolism.
Hydrolyserad form – den snabbaste i kroppens assimilering, aktiv näring av muskelvävnaden och är den viktigaste allanabola reaktionen.
BCAA, som också kallas ”muskelaminosyror”, eftersom de är den mest positiva effekten på tillväxten av muskelvävnad.
Di- och tripeptid aminosyror närnar musklerna och aktiverar anabola reaktioner.

Alla aminosyror är perfekt kombinerade med andra sportspetsprodukter, men inte alla kan användas tillsammans och ju mer blandade. För ytterligare råd är det bättre att kontakta specialisterna i vår sportnäringsbutik Bcaa.

ANNONS

Aminosyrafördelar
De ökar perfekt styrka och uthållighet i träning, vilket påskyndar ackumuleringen av muskelmassa.
Återställ snabbt kroppen, eliminera smärta efter träning;
de berikar kosten perfekt med användbara komponenter;
aktivt avlägsna känslan av hunger;
bränna överflödigt fett, accelererande metabolism.
Hur tar man aminosyrakomplex?
Korrekt mottagande beror på ditt mål. Om du vill bygga muskler och se bättre ut, är den perfekta tiden att konsumera aminosyror före och efter träning, efter att ha vaknat på morgonen. Om du snabbt behöver gå ner i vikt, ska produkten tas oftare. Universell dosering – minst 5 gram.

Mest populära produkterna
Utbudet av aminosyror på marknaden för sportnäring är fantastiskt, men processen med att välja ett högkvalitativt och användbart komplex är ofta ett stort problem. Vilka produkter anses vara mest populära och fått förtroende för professionella? Dessa är aminosyror, såsom Whey Amino Tabs 2000 och Amino Max Hydrolysat från Maxler, Mega Amino 3200 från BioTech och Amino 5600 tabletter från känd tillverkare Scitec Nutrition.