Jussi Kontinen ser bakåt

Huddinge IF:s nye fotbollstränare Jussi Kontinen bygger upp defensiven.
Huddinge IF:s nye fotbollstränare Jussi Kontinen bygger upp defensiven.
Huddinge IF:s herrlag i fotboll åkte ur division 1 norra med minsta möjliga marginal.

Nye tränaren Jussi Kontinen är mannen som kanske kan ta HIF tillbaka. Han börjar bakifrån och bygger defensiven.

Med ett enda måls marginal åkte Huddinge IF:s herrlag ur division 1 norra i fotboll. Det har redan hänt en hel del i spelar- och ledartruppen inför säsongen 2016 i division 2.

Den första december tog Jussi Kontinen över som tränare. Förra säsongen tränade han Vämdö IF:s herrlag i division 2. Kontinen har också ett tränarförflutet i Boo och Tyresö. Han vill absolut inte lova att Huddinge tar sig tillbaka till ettan direkt.

– Det är tufft att gå upp direkt när laget ramlat ur en serie. Det är inte lätt att bara gå upp igen, säger Jussi Kontinen till Huddinge IF:s hemsida.

Överst på meritlistan som aktiv har Kontinen två säsonger med Hammarby IF i allsvenskan. Men det blev bara två matcher från start på mittfältet; den sista i den 18:e omgången 1994 då Bajen spelade 2–2 borta mot Häcken.

På spelarsidan i Huddinge IF har hittills det mesta hänt på försvarssidan. De senaste nyförväven är mittbacken Dejan Ilic, 19 år, som tidigare spelat för HIF och närmast kommer från Älvsjö AIK, och vänsterbacken Gustav Sågänger, 21 år, som kommer från Värmdö IF.

Den 21-årige målvakten Kevin Strimer är tillbaka i Huddinge IF efter två års frånvaro.