ANNONS

Kalle kvar i KB – bygger vidare på årets succé

Kalle Karlsson
Kalle Karlsson under årets sista match, segern mot IFK Haninge hemma på Stadshagens IP.
Karlbergs BK:s herrar åkte visserligen ut i första kvalomgången, men kan ändå se tillbaka på en odiskutabelt framgångsrik säsong. Nu står det klart att laget bygger vidare med Kalle Karlsson då tränaren har förlängt sitt kontrakt med ett år.
ANNONS

– Det känns roligt och stimulerande att stanna i KB och få möjlighet att fortsätta utveckla det vi har byggt upp det här året, säger Kalle Karlsson till KB:s hemsida.

Under säsongen var KB nära att skrälla i Svenska Cupen genom att slå ut allsvenska Dalkurd och nå gruppspelet, men föll till slut efter en heroisk insats på Kristinebergs IP.

Tvåa i serien precis som 2016

I serien, division 2 norra Svealand, blev det precis som 2016 en andraplats och kvalspel till division 1. Gruppen med KB, Hudiksvall och IFK Haninge var extremt jämn men KB föll på målskillnad och det blev Haninge som gick vidare till andra kvalomgången.

Under hösten har KB pratat med huvudtränaren Kalle Karlsson om en förlängning, och nu är det alltså klart med en förlängning över nästa säsong.

”Hans facit är sanslöst bra”

– Vi är jätteglada att gå i mål med Kalle. Hans facit som tränare i klubbens A-lag är sanslöst bra med kvalseger upp till divison 2 2015 och två raka andraplatser och kval till division 1 (2016, 2018). Under dessa år har vi blivit kända för att spela en väldigt passningsorienterad och utvecklande fotboll, säger sportchefen Lennart Sandahl till KB:s hemsida.

Nästa säsong blir alltså Kalle Karlssons fjärde som huvudtränare i KB, och han känner att drivkraften att fortsätta utveckla sig själv och laget är stor.

ANNONS

Längtar redan till nästa säsong

– I höst har vi gått starkt resultatmässigt och framför allt spelat fantastisk fotboll mellan varven. Vi har en bra spelargrupp som är lyhörd och som vill utvecklas, vilket underlättar för mig som tränare, sedan har vi ett sammansvetsat ledarteam där vi trivs och kompletterar varandra. Så direkt när den här säsongen var över började jag längta efter nästa!, säger han.


Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.