AIK tog kämpaseger i Paragames i Kungsängen

AIK innebandy
AIK:s innebandyherrar spelar till vardags i SSL. I lördags mötte de ett Allstar-lag i Paragames i Kungsängen.
Tyresöklubben Bergfoten IBK tog storslam och vann alla tre klasserna – lätt, medel och hög – när Stockholm Paragames i innebandy avgjordes i Upplands-Bro i helgen. Men den stora grejen för de flesta var Allstarmatchen där alla 21 lag i turneringen tog ut en spelare till ett lag som fick möta AIK:s SSL-lag.

– Den matchen är den stora höjdpunkten. AIK-spelarna fick vara beredda med tuschpennor och skriva på spelarnas tröjor efteråt, säger cup-generalen Ingvar Johansson till AIK Webb-TV.

Paragames är en årlig internationell idrottstävling för personer med funktionsnedsättning, där olika idrotter avgörs på olika håll i Stockholm. Kungsängens IF, med laget Kungsängen Knights, var i år arrangör för innebandyn för åttonde gången. 21 lag deltog i turneringen som spelades i Kungsängens sporthall och Ekhammarshallen från lördag morgon till söndag eftermiddag.

Allstarmatchen i lördags spelades i två perioder och slutade 6–4 till AIK.

– Det var oväntat jämnt, vi kämpade till oss segern. Riktigt kul var det! Jag önskar att vi hade kunnat spela några perioder till så att alla som var med här hade kunnat spela i matchen, säger AIK:s forward Oskar Hagberg.