ANNONS

Kapten Patricia tar strid för sitt unga lag

Tyresö HF är ett vinnande lag i handbollsallsvenskan. Lagkaptenen Patricia Kasarigilak är van att anföra sin unga trupp.
Tyresö HF är ett vinnande lag i handbollsallsvenskan. Lagkaptenen Patricia Kasarigilak är van att anföra sin unga trupp.
24-åriga Patricia Kasarigilak är äldst i Tyresö HF:s handbollslag. Hon kallas skämtsamt för ”lagets mamma”. Men framför allt är hon lagkapten.

– Jag krigar och visar vägen på planen.
ANNONS

Patricia Kasarigilaks bästa minne är när hon för två år sedan var med och förde Tyresö HF till elitserien i handboll.

Bland de mindre lustiga minnena finns 22 raka förluster i förra säsongens elitserie.

Nu är Tyresö HF ett vinnande lag igen. I söndags togs den sjunde raka segern i allsvenskan när det blev 24–20 borta mot Boden.

– Klart att det är roligt att vinna igen, säger den 24-åriga linje- spelaren, som gör sitt fjärde år i THF. Förra säsongen är historia. I elitserien är tempot högre och de tekniska misstagen betydligt färre än i allsvenskan.

Tyresö är fyra i allsvenskan och ligger på kvalplats till elitserien.

– Just nu tar vi en match i taget. Det där med elitserien får vi prata om när det närmar sig. Vi skulle säkert klara oss bättre än senast, vi har fått rutin och de unga spelarna har utvecklats enormt.

Patricia Kasarigilak (pappa är från Iran, därav efternamnet) kallas av tränaren Åke Samuelsson för lagets mamma.

Spelartruppens snittålder ligger runt 20 år, och 24-åriga Patricia får automatiskt en roll som något av ledarfigur. Men själv gillar hon inte att kallas för lagmamma.

– Jag ser mig inte så. Jag är lagkapten och min roll är att visa vägen på planen. Jag försöker styra spelet och peppa lagkamraterna.

ANNONS

174 centimeter långa och 70 kilo starka Patricia är mittsexa, alltså den spelare som står på mitten på linjen och både ger och tar emot en del stryk.

En utsatt position som hon trivs med.

– Jag smäller på och krigar om varje boll. Det är mycket tjuvnyp och knuffa och buffla. Men jag är inte ojuste.

Oavsett om det blir elitserien eller allsvenskan kommer Patricia snart att spela i en annan klubb. Hon har inga planer på att lämna Tyresö, men de tre klubbarna Tyresö HF, Tyresö IF och HK Tyrold spelar ju under gemensam flagg kommande säsong.

– Jag är inte negativ till hopslagningen om det är bra ekonomiskt, och skapar möjligheter att ge bättre stöd till spelarna.

ANNONS