Kåre bandy ska äska om mer istid

GoIF Kåre ska ansöka om mer tider i Vallentunas två ishallar till 2016/17.
GoIF Kåre ska ansöka om mer tider i Vallentunas två ishallar till 2016/17.
Staffan Hassius.
Staffan Hassius.
Med vinsterna mot AIK och Hubbo i säsongens två sista matcher undvek GoIF Kåre jumboplatsen i östra bandyettan. Det är nu definitivt klart att Kårstalaget som nästjumbo slipper nedflyttning.

I tredje övertidsminuten gjorde Ola Stokke 4–3-målet mot AIK. Två dygn senare gjorde Tobias Haglund 5–4 mot Hubbo och dessa två segermål innebar att Kåre fick AIK efter sig i division 1 östra-tabellen.

– Bara ett lag åker ur, det gäller i alla våra division 1-serier, säger Micael Eriksson på bandyförbundet. De lagen kan söka en plats i division 1, men finns det division 2-lag som vill upp har de förtur.

Det här problematiken rör alltså inte Kåre, men är ett tecken på ”bandydöden”.

– Att det knappt finns föreningar som vill spela i division 1 är ett jätteproblem, säger Staffan Hassius, ordförande i GoIF Kåre. Själva resonerar vi ofta för och emot. Med våra förutsättningar måste vi det. Och inför nästa säsong tänker vi vara offensiva.

Klubben har i vinter haft en och en halv timmes istid per vecka i Vallentunas ishallar. Under en kort period i januari fick klubben till naturis i Kårsta. Man genomförde tre organiserade barn- och ungdomsträningar och hade i snitt 20 närvarande.

– Utöver på dessa träningarna körde barnen själva så länge vi hade is.

– Vi ska ansöka om minst en och en halv timme för seniorverksamheten och helst två tre timmar för barn och ungdomar till nästa vinter. Det finns ett bandyintresse som Kåre ska värna om och då behöver vi få ut dem på is, säger Staffan Hassius.