Kåre får spela på Bergsjöplan i ettan

GoIF Kåre kan flytta hemmamatcherna till Bergsjöplan när vädret tillåter – även i division 1.

Med det beskedet har klubben beslutat att flytta upp en serie till nästa säsong.

Under Kåres succésäsong i division 2-bandyn malde frågan om möjligheten att ta klivet upp i division 1.

Det är en ekonomisk, men kanske framför allt en sportslig, fråga. Sedan serie­segern har ordföranden Staffan Hassius lugnats i oron för matcharena.

– Kan vi garantera spel är det okej att flytta hem matcher till Bergsjöplan i Kårsta, säger Hassius som fasar för att Kåreandan skulle urvattnas vid en permanent flytt från Kårsta och Vallentuna.

Det finns en fråga förbundet vill kolla: Håller Bergsjöplan godkända mått?

– Vi tror att den gör det, men det ska mätas.

Ytterligare en hake är att Kåre bara kan spela hemma på Bergsjöplan på helger, i dagsljus. Elljuset är i dag otillräckligt för kvällsmatcher, då hänvisas man till lagets alternativa hemmaplaner – Bergshamra i Solna och Sollentunavallen.

Staffan Hassius hoppas att Vallentuna kommun nu börjar titta seriöst på möjligheten att anlägga konstfruset. För klubben gäller det att inventera gamla sponsorer och hitta nya. Division 1 betyder större utgifter för längre resor, fler träningar och annan organisation runt hemmamatcher.

– Hemmamatcher på bortaplan, poängterar Staffan Hassius. För att få intäkter ska vi kanske ta entré, ordna med eget fik och sådant. Hemma i Kårsta är det inget bekymmer, men en tisdagkväll på Bergshamra?

– Jo, det finns en del att titta på, men det är glädjande att vi väljer att ta platsen i division 1. Inte minst för spelarna, som är väldigt nyfikna på att testa.

AIK, Djurgården och ”derbyn” mot Norrtälje lockar.

– Det känns lite malplacerat att se Kåre bland sådana klubbar. Och roligt, såklart. Hela gänget ser det som en ny utmaning med Kåre. Går det så går det, om det inte går har vi i alla fall testat, säger Mattias Nitschke som fostrats i Kåre men har spelat allsvenskt med Ljusdal och i ettan med Spillers­boda.

– Det blir givetvis tuffare, ändå har vi en trupp i bra ålder så ska vi testa så är det nu, tillägger Nitschke.